Міністерство культури звинуватило УПЦ (МП) у співпраці з терористами на Сході

14.07.2017 5:07 6

Міністерство культури звинуватило УПЦ (МП) у співпраці з терористами на Сході

В офіційній заяві Міністерство культури України закликало керівництво та вірних УПЦ (МП) публічно засудити військову агресію Російської Федерації проти України, визнану на міжнародному рівні, та припинити співпрацю з терористами. Це, як зазначається у документі "стане реальним підтвердженням декларацій про нібито підтримку територіальної цілісності України".

Як сказано у заяві, у розпорядження Мінкульту є численні факти та матеріали, що вказують на факти відвертої співпраці представників клиру та вищого духовенства УПЦ (МП), які знаходяться на тимчасово непідконтрольних Українській владі територіях, з представниками проросійських терористичних організацій ДНР та ЛНР.

"Так, зокрема, на початку травня луганською сепаратистською інформаційною агенцією «Істок» на власному Інтернет-сайті, було оприлюднене інтерв’ю А.Ліцоєва очільника так званого Комітету у справах релігії та духовності терористичної організації ЛНР. В своєму інтерв’ю чиновник-сепаратист прямо говорить про те, що створенням вказаного вище Комітету, а також призначенням його на посаду керівника цього органу, опікувався особисто владика Митрофан (Юрчук) – митрополит Луганський й Алчевський, постійний член Священного синоду Української православної церкви (Руководитель комитета по делам религий и духовности ЛНР Андрей Лицоев: С нами Бог, если мы с Ним! http://miaistok.su/rukovoditel-komiteta-po-delam-religij-i-duhovnosti-lnr-andrej-litsoev-s-nami-bog-esli-my-s-nim/",‑ йдеться у заяві Мінкульту.

Також у заяві вміщене звернення до правоохоронних органів з проханням "надати антиукраїнським діям та висловлюванням окремих представників кліру та вищого духівництва Української православної церкви належну правову оцінку".

Источник

Следующая новость
Предыдущая новость

Свои услуги предоставляет специалист по ремонту паркетных покрытий Автомобільні тримачі для надійного кріплення гаджетів Утепление трубопроводов в Киеве УПЦ угледіла в парламенті ще один "антицерковний законопроект" Playson підкорює піски Стародавнього Єгипту з 9 щасливими фараонами

Публикации