Заморожені овочі та фрукти - кладязь вітамінів під час Великоднього посту

29.03.2018 15:33 90

Як зберегти в сезонних ягодах чи овочах максимальну кількість вітамінів та сміливо використовувати продукт протягом усього року?

З 1925 року людство використовує метод шокової заморозки продуктів. Виробники запозичили цей метод у Канадських ескімосів, вони використовували стійкий мороз та сильний вітер для зберігання риби. Таким чином при шоковому заморожуванні продукт обдувається при низькій температурі протягом певного часу, таким чином миттєво повністю промерзає. Такий метод дозволяє:

- зберегти смак та, що дуже важливо, структуру продукту;

- збільшити термін зберігання продукту (не застосовуючи шкідливі консерванти);

- зберегти якість свіжого продукту. Продукт, що заморожений методом шокової заморозки може бути корисніше ніж свіжі, тому що заморожується він спілим. Навпаки, часто продукти, що ми купуємо з прилавків магазинів, як правило збираються незрілими. Продукт промерзає наскрізь та мембрани клітин продукту не встигають зруйнуватись. Такі овочі та фрукти при розморожуванні не втрачають свій сік!

- зменшує ризик розвитку бактерій! Такий фактор є дуже вагомим для введення першого прикорму, та годування людей з ослабленим імунітетом тощо. Так, наприклад обладнання заводу Смілянська Хлодня здібне переробити та заморозити декілька десятків тон продукції всього за 24 часа. Швидкий спосіб шокової заморозки а також ретельна підготовка до заморозки: дбайливе миття, очищення, нарізання та бланшування, гарантує відсутність шкідливих бактерій в продукті. Чи впевнені ми, купуючи свіжі овочі та фрукти поза сезоном, у дотриманні норм їх зберігання та термінів придатності? Не завжди ми можемо це зрозуміти тільки з зовнішнього вигляду продуктів.

Заморожені овочі та фрукти - кладязь вітамінів під час Великоднього посту

Виробники морозильного обладнання щороку удосконалюють процес замороження продуктів, доводячи його доцільність та безпечність . Для ведення успішного ресторанного та пекарного бізнесу, для забезпечення безпеки продуктів у навчальних закладах та лікарнях, також для фармацевтичної галузі, світ переходить на використання методу шокової заморозки. Прогрес не зупинити. Завод -виробник заморожених продуктів Смілянська Хлодня (http://www.sh.in.ua/) розказав про особливості і переваги заморожених продуктів

- перевага продукту, замороженого методом шокової заморозки – швидкість приготування – 3 хвилині на сковороді, або 5 хвилин у мікрохвильовці і вечеря для вашої сім’ї готова. Такий собі бонус у швидкоплинному сьогоденні. Іноді заморожені методом шокової заморозки продукти так і називають – «корисний фаст фуд».

- дотримання норм якості сировини, яка ретельно відбирається, миється, очищується, нарізуається, в залежності від продукту проходить бланшування, а нам залишається лише приготувати швидкий та корисний обід;

Як перевірити заморожений продукт перед покупкою?

Якщо овочі та фрукти в упаковці розсипчасті – це означає, що продукт зберігався правильно та залишається корисним для вас; якщо ви відчуєте в упаковці крижані грудки – такий продукт зберігався з порушеннями та дещо втратив свою корисність.

Следующая новость
Предыдущая новость

У Житомирі в соборі УПЦ КП відкривають виставку унікальних вірменських ікон України Юридические услуги на дому Лучшие похоронные услуги по приемлемой стоимости УГКЦ проводить «Козацький гарт» у виховних колоніях України В Украине выходят книги о современном взгляде на шариат и кораническом принципе совещания

Публикации