Ісламісти на Різдво обезголовили 10 християн-заручників на знак помсти

29.12.2019 4:41 0

Ісламісти на Різдво обезголовили 10 християн-заручників на знак помсти

Бойовики "Ісламської держави" показали відео, стверджуючи, що вони вбили 11 християн у Нігерії. ІД заявила, що це частина оголошеної кампанії "помсти" за смерть свого лідера Абу Бакр аль-Багдаді під час американського рейду у жовтні.

Жодних деталей щодо жертв вони не надали. Відомо, що всі вони чоловіки, а захопили їх протягом "останніх тижнів" у нігерійському штаті Борно.

56-секундне відео зробило інформаційне агентство ІД Amaq.

Його оприлюднили 26 грудня й аналітики кажуть, що це зробили спеціально до святкування Різдва.

Президент Нігерії Мухаммаду Бухарі засудив вбивства і закликав нігерійців не дозволяти ділити себе за релігійними принципами.

"Ми ні в якому разі не повинні дозволяти терористам розділяти нас, стравлюючи християн проти мусульман, оскільки ці варварські вбивці не представляють іслам та мільйони інших законослухняних мусульман у всьому світі", - сказав він.

Кадри зняті на невідомій відкритій місцевості. Один полонений посередині застрелений, а інші 10 на землі без голови.

"Ми вбили на знак помсти за вбивство наших лідерів, включаючи Абу Бакр аль-Багдаді та (речника ІС - Ред.] Абул-Хасан аль-Мухаджира", - сказав член медіа-підрозділу групи, вказує журналіст Ахмад Салкід, який перший надіслав відео. Про це інформує ВВС.

Ссылка на первоисточник: https://risu.org.ua/ua/index/all_news/world_news/78352/

Следующая новость
Предыдущая новость

Великолепный каталог продукции для детей и их мам Соціологи: українці все більше схиляються до створення помісної Церкви У храмах УПЦ КП відбувся флешмоб «Соборне многоліття», присвячний 95-й річниці Собору УАПЦ Онлайн против наземных казино - преимущества УПЦ нарахувала 100 тисяч учасників ходи, поліція — 15 тисяч

Публикации