"Ікони" Володимира Путіна є блюзнірством і богохульством, - речник УПЦ КП

23.10.2018 7:09 9

Архиєпископ Чернігівський і Ніжинський, секретар Священного Синоду Української Православної Церкви Київського Патріархату Євстратій (Зоря) заявив, що "ікони" президента РФ Володимира Путіна - це блюзнірство і богохульство.

Наділення мирської влади і її носіїв божественними ознаками, з церковної точки зору, є безпідставними, розповів архиєпископ під час чату на "Главреді".

"Традиція вважати державну владу чимось особливим, незвичайним, священним властива московській ментальності з часів Середньовіччя, від епохи Золотої Орди. Не дивно, що ця традиція набуває гіпертрофованих форм", - зазначив співрозмовник.

Раніше повідомлялося, що в селищі Велика Єльня Нижегородської області Росії в культовій споруді є "ікона" Володимира Путіна, і вона нібито замироточила перед президентськими виборами (відбулися в березні 2018 року).

Нагадаємо, Російський президент заявив, що в разі ядерного удару по країні росіяни помруть, як мученики, і потраплять до раю. Натомість противнику він пророкує швидку смерть, навіть без можливості розкаятися. Хазяїн Кремля виступив на дискусійному клубі "Валдай" і вже вкотре спробував переконати світ у миролюбності Москви - пообіцявши застосувати ядерну зброю лише у відповідь на удар противника.

Ссылка на первоисточник: https://risu.org.ua/ua/index/all_news/community/religion_and_policy/73158/

Следующая новость
Предыдущая новость

УПЦ угледіла в парламенті ще один "антицерковний законопроект" Під Києвом у «Парку Київська Русь» за стародавнім чином реконструюють дерев’яний храм Х століття Бездепозитные бонусы за регистрацию в онлайн казино Выбираем качественный ламинат на пол Подборка фильмов про врачей: торрент-файлы по категориям

Публикации