Ізраїль заборонив християнам зі сектору Газа відвідувати Єрусалим і Вифлеєм на Різдво

14.12.2019 8:18 0

У четвер, 12 грудня, влада Ізраїлю заявила, що християнам з сектора Газу заборонено відвідувати святі міста, щоб відсвяткувати Різдво в цьому році. Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на агентство Reuters. Мова йде про такі міста, як Єрусалим і Вифлеєм.

"Християнам з Гази будуть видані дозволи на виїзд за кордон, але ні одному з них не буде дозволено в'їхати в Ізраїль і на Західний берег, де знаходиться безліч святих для християн місць", - заявила представник військового зв'язку Ізраїлю з палестинцями.

Вона додала, що згідно з "наказами безпеки", жителям Гази буде дозволено виїжджати за кордон через прикордонний перехід Ізраїлю через міст Алленбі з Йорданією, але не відвідувати міста в Ізраїлі та на Західному березі.

У Газі всього близько 1000 християн - більшість з них православні - серед 2 мільйонів жителів цього регіону.

Вирішення цього року - розрив зі звичайною політикою. У минулому році Ізраїль видав дозволи на поїздку в Єрусалим, Вифлеєм, Назарет та інші священні міста майже 700 християн-жителів Гази, які щорічно збирають тисячі паломників.

Нагадаємо, на початку грудня прем'єр-міністр Ізраїлю Біньямін Нетаньяху заявив про готовність піти на проведення масштабної військової операції.

Увечері 26 листопада ізраїльська армія повідомила, що по території Ізраїлю запрустили дві ракети з сектора Газа.Одну з них збили. Після ракетного обстрілу Авіація ізраїльської армії атакувала декільа цілей терористичної організації ХАМАСу південній частині сектора Газа. Перед цією атакою прем'єр-міністр Ізраїлю Біньямін Нетаньяху пообіцяв жорстку відповідь на ракетний обстріл.

Ссылка на первоисточник: https://risu.org.ua/ua/index/all_news/world_news/78161/

Следующая новость
Предыдущая новость

Табак высокого качества для кальяна от надежного производителя Ремонт в санузле Counter Strike 1.6 – скачать на русском Вам нужны лайки? Получайте их на самых выгодных условиях Игровые автоматы Чемпион

Публикации