Ігор Козловський: Як особистість Кирило сильніший, ніж Путін

18.01.2018 0:23 3

Ігор Козловський: Як особистість Кирило сильніший, ніж Путін

Патріарх Російської Православної Церкви Кирило сильніший як особистість, ніж президент РФ Володимир Путін. Таку думку вчений-релігієзнавець Ігор Козловський висловив в програмі "ГОРДОН".

"Мені здається, Кирило сильніший. Він був особистістю і до того, як став Патріархом. Чи був особистістю Путін до президентства? Не знаю. Завдяки важелям влади, механізмам, які як колишній співробітник спецслужб він може використовувати... У нього своєрідний розум, непередбачуваний. Але все-таки як цілісна особистість Кирило потужніший. Він мені не дуже симпатичний, але якщо порівнювати ці дві фігури, то Кирило потужніший", – сказав науковець.

За словами Козловського, "Кирило більше політик, ніж монах-молільник".

"Розумний, сильний політик. Зараз це один із рупорів "русского мира". Він створює милостивий образ "русского мира", не того, реального, із яким мені довелося зустрітися. Створює міф про "русский мир", – заявив релігієзнавець.

Він уважає, що Патріарха Кирила буде складно усунути з поста глави РПЦ, якщо в цьому буде зацікавлений Путін.

Ссылка на первоисточник: https://risu.org.ua/ua/index/all_news/community/religion_and_policy/69741/

Следующая новость
Предыдущая новость

Новый Год на Мальдивах – мечта, которая становится реальностью Большой выбор качественных пластиковых окон в Запорожье Тренажеры для повсеместного использования В игровые автоматы играть бесплатно Вячеслав Кантор - современный общественный деятель

Публикации