Єпископу Коломийської єпархії УГКЦ Василеві Івасюку виповнилося 60

23.01.2020 9:48 9

Єпископу Коломийської єпархії УГКЦ Василеві Івасюку виповнилося 60

21 січня 60-річний ювілей відзначив правлячий архиєрей Коломийської єпархії УГКЦ Василій Івасюк.

Василь Івасюк народився у селі Дора поблизу Яремчі.

Закінчивши середню школу, вступив до Інституту меліорації в Рівному. Тоді ж відвідував підпільну духовну семінарію. Відтак продовжив вивчати теологію у Вищій духовній семінарії в Тернополі, а потім — в Папському Григоріанському університеті в Римі, де у 2003 році отримав ліценціат з догматичного богослов’я.

Рукоположений на священика 16 серпня 1989 року.

Спочатку працював у підпіллі в Тернопольській та Івано-Франківській областях. У грудні 1989 року став парохом у Старому Місті та Підгайцях; у серпні 1990 року — парохом і деканом в Бережанах.

У 1993 році був призначений канцлером Зборівської єпархії, а наступного року — вікарієм тієї ж єпархії та настоятелем церкви Преображення Господнього у Зборові.

1 червня 1996 року призначений протосинкелом Зборівської єпархії. Після повернення з Риму став протосинкелом Сокальської єпархії.

28 липня 2003 року Святіший Отець Іван Павло ІІ ухвалив призначення всечеснішого отця Василя Івасюка першим Екзархом Одесько-Кримським. 28 вересня 2003 року, в 15-ту неділю після Зіслання Святого Духа, відбулася архієрейська хіротонія. Головним святителем був Блаженніший Любомир Кардинал Гузар, а співсвятителями — Правлячий Архієрей Самбірсько-Дрогобицької єпархії Преосвященний Юліан Вороновський та Правлячий Архієрей Сокальської єпархії Преосвященний Михаїл Колтун.

25 травня 2013 року призначений Адміністратором Коломийсько-Чернівецької єпархії.

22 березня 2014 року призначений правлячим архиєреєм Коломийсько-Чернівецької єпархії

З 12 вересня 2017 року, після рішення Синоду Єпископів УГКЦ про відокремлення Чернівців і створення Чернівецької єпархії, владика Василь (Івасюк) очолює Коломийську єпархію.

Ссылка на первоисточник: https://risu.org.ua/ua/index/all_news/catholics/ugcc/78607/

Следующая новость
Предыдущая новость

Онлайн ставки на футбол Капелан УПЦ КП прочитав військовим лекції «Цінність християнського життя» та «Вартість і призначення людини» Как проверить новые казино и почему нужно играть в клубе Вулкан Мнение президента «Евротерминала» Павла Лисицина о ситуации на контейнерном рынке в 2020 году Элитные табаки Танж и Фумари теперь по доступной цене в Royalsmoke!

Публикации