Єрусалимський патріарх погодився з головою парламенту України, що українці мають право на свою незалежну церкву

01.06.2018 15:53 3

Єрусалимський патріарх погодився з головою парламенту України, що українці мають право на свою незалежну церкву

Голова Верховної Ради розповів про ситуацію церковно-державних відносин в Україні та поінформував про звернення Верховної Ради, президента України та єпископату Української Православної Церкви Київського Патріархату та Української Автокефальної Православної Церкви до Константинопільського патріарха Варфоломія з проханням надати Українській Церкві томос про автокефалію.
«Для нас, українців, питання надання Автокефалії Помісній Православній Церкві в Україні - не лише питання релігії, це питання національної безпеки та єдності українського народу», - цитує А. Парубія парламентський сайт.
Голова Верховної Ради повідомив патріарха Феофіла, що навіть кілька єпископів Московського Патріархату в Україні публічно підтримали ідею автокефалії Української Православної Церкви.
Патріарх Феофіл заявив, що за канонами кожен православний народ має право на свою незалежну національну помісну Церкву. Але зазначив, що потрібен діалог і потрібен час, щоб це рішення було результатом діалогу.

Андрій Парубій закликав патріарха Феофіла, у разі позитивного рішення з боку Константинопільської Патріархії та надання Українській Церкві томосу про автокефалію, підтримати ініціативу патріарха Варфоломія.
Під час обміну подарунками голова Верховної Ради підніс патріарху Феофілу традиційну великодню писанку. У відповідь патріарх побажав українському народові наснаги у боротьбі. «Дуже символічно - яйце - це символ оновлення. Потрібно його розбити, щоб з'явилося нове життя», - зазначив патріарх Феофіл.

За оцінкою Парубія, зустріч пройшла "дуже позитивно".

Источник

Следующая новость
Предыдущая новость

В Радомышле готовится международная межконфессиональная конференция по работе с детьми-аутистами В Киеве реставрируют церковь Спаса на Берестове Як оцінити якість деревини до електронних торгів Мобильные бетонные заводы Реєстраційні документи створеного на материку Духовного управління мусульман Криму відправлені на доопрацювання

Публикации