Єрусалимський патріарх молиться за Україну і бажає главі УПЦ "сили, щоб подолати розкол"

11.04.2018 18:54 6

Єрусалимський патріарх молиться за Україну і бажає главі УПЦ

«Ми раді прийняти вашу делегацію сьогодні у Святому Граді Єрусалимі, — сказав патріарх. — Нам усім потрібні сили, терпіння і молитва — це наша зброя, це сила Святого Духа. Тут в Єрусалимській Православній Церкві відчувають біль вашого народу і сподіваються, що проблеми розколу будуть подоланні».
Патріарх Феофіл відзначив особливу роль предстоятеля УПЦ (МП) у подоланні труднощів у релігійному житті України. «Бог обрав найбільш відповідну людину для тих складних ситуацій, у яких сьогодні знаходиться український народ, Україна — Владику Онуфрія. Нехай у нього перш за все будуть сили, щоб подолати розкол, який існує».
«Митрополит Антоній подякував Єрусалимському Патріарху за підтримку Української Православної Церкви, помісної Церкви українського народу», пише сайт УПЦ.
Керуючий справами зазначив: «Українська Православна Церква завжди підтримувала народ нашої країни. У цей складний час Вона продовжує говорити істину… У ЗМІ часто лунає думка, що Україні необхідно перш за все відновити єдність православного народу. Так, але тільки на підставі православних канонів, а не на верховенстві певних політичних ідей».
Патріарх Феофіл підтвердив: «абсолютна правда те, що ви сказали, владико», і запевнив у постійних молитвах за український народ.
«Ми дякуємо Вам за теплі слова і благословення з України. Звичайно, ми стежимо за тим, що відбувається (у вас) і завжди молимося на найсвятіших місцях для християнства — на Голгофі, на місці розп’яття Христа, біля Його Святого Гробу, — молимося про відновлення православної єдності в Україні», — сказав патріарх.
Напередодні, на Страсну п’ятницю, УПЦ (МП) організувала приїзд в Єрусалим «парафіян захоплених невизнаним у Православному світі “Київським патріархатом” храмів Української Православної Церкви», які пройшли по місту хресним ходом з молитвою за Україну. Цьогоріч молитовний хід очолювала ікона “Собор новомучеників української землі”, яку вперше намалювали в УПЦ (МП).

Источник

Следующая новость
Предыдущая новость

Реклама и эффективное развитие интернет ресурсов Модная и оригинальная одежда с принтами Kanye West для повседневной носки Рокс казино фриспины и прочие бонусы Рестораны Бразильской кухни в Киеве Ключевые достопримечательности Белоруси — что точно стоит посмотреть?

Публикации