Єрарх УПЦ КП розкритикував використання абревіатури імені Христа на прапорі партії Добкіна

01.03.2018 13:55 0

Єрарх УПЦ КП розкритикував використання абревіатури імені Христа на прапорі партії Добкіна

Спікер УПЦ Київського Патріархату архиєпископ Євстратій (Зоря) піддав критиці використання на прапорі нещодавно створеної депутатом Михайлом Добкіним партії "Християнські соціалісти" церковно-слов'янських літер — абревіатури імені Ісуса Христа. Про це повідомляє «Релігія в Україні».

"У слов‘янській традиції ці дві літери, особливо з титлом (знаком скорочення) згори, асоціюються виключно зі словом Христос, — пише архиєрей у Фейсбуці. — ІС ХС - цей напис робиться поруч із зображенням Хреста, а також обов‘язково - на просфорах (хлібцях), що використовуються при звершенні Літургії. Тому на моє переконання використання власного імені Христа як назви для політичної партії - неподобство і блюзнірство".

За його словами, "очевидно, що Михайло Маркович Добкін не послухає думку з Київського Патріархату. Але сподіваюсь, що в МП знайдуться ті, хто здатен йому це пояснити".

Ссылка на первоисточник: https://risu.org.ua/ua/index/all_news/community/religion_and_policy/70270/

Следующая новость
Предыдущая новость

Как сохранить холодильник здоровым, прохладным и чистым Как выиграть в Пари Матч игровые автоматы businesslink.org.ua? Буровые установки и оборудование от Киевского завода буровой техники Мужские браслеты из натуральных камней: при покупке двух - третий в подарок Лак для паркета от компании «Мастер Паркет»

Публикации