Єрархія УПЦ (МП) розпочала цілеспрямовану агіткампанію проти Томосу

12.07.2019 14:53 0

Єрархія УПЦ (МП) розпочала цілеспрямовану агіткампанію проти Томосу

9-11 липня відразу два єрархи УПЦ (МП), серед яких очільник Церкви Митрополит Онуфрій, обрушилися з різкою критикою Томосу для ПЦУ.

«У томосі прописані такі умови, які поневолюють український народ Патріарху Константинопольському», - заявив Митрополит Київський і всієї України Онуфрійу своєму коментарі в програмі «Радар», передає Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ.

«Той томос, який надав Константинопольський патріарх так званій «ПЦУ» – це не томос автокефалії, а томос рабства, — сказав Предстоятель. — Це просто під ім’ям “томос” були надані такі умови, які поневолюють наш український народ Патріарху Константинопольському». Митрополит Онуфрій оголосив, що «Константинополь вчинив беззаконня в Україні»

Задля цього відзняли навіть відеозвернення.

Напередодні такої заяви очільника УПЦ (МП) 9 липня 2019 року Керуючий справами УПЦ митрополит Бориспільський і Броварський Антоній також видав чергову сенсацію, повідомивши наступне: «Після невдалих спроб отримати у власність українські святині, Константинопольський Патріархат обклав «податком на Томос» кожну парафію ПЦУ».

«Вони порахували, скільки парафій при об’єднанні УАПЦ і Київського патріархату, і наклали на кожен прихід “податок”. Найменша сума – 4000 €, найбільша – 20000 €. Це з кожного приходу (навіть сільського) і передали рахунок Епіфанию. Після цього Філарет і підняв “бучу”», — заявив Антоній.

Нагадаємо, митрополит Філарет на брифінгу 25 червня зробив провокаційну заяву про те, що Вселенський Патріарх нібито вимагав 28 мільйонів доларів на рік від ПЦУ. Жодних документальних підтверджень цих слів не було наведено. В якості джерела інформації Філарет назвав “журналістське розслідування”, опубліковане в інтернет-виданні “Вісті”. Пізніше на фейсбук-сторінці УПЦ КП з’явилось роз’яснення прес-служби Київської Патріархії, в якому було спростовано звинувачення Філарета на адресу Вселенського Патріархату. Оскільки це звинувачення викликало велику хвилю обурення в ЗМІ та суспільстві, а “Вістям” пригадали їхню відверто антиукраїнську направленість, прес-служба Філарета вимушена була всю відповідальність за брудні та бездоказові заяви Філарета покласти безпосередньо на журналістів.

Ссылка на первоисточник: https://risu.org.ua/ua/index/all_news/orthodox/moscow_patriarchy/76485/

Следующая новость
Предыдущая новость

Продажа колец с оригинальным дизайном Counter Strike 1.6 – скачать на русском Купить розы с доставкой в Санкт-Петербурге Тотал меньше 2.75: что это значит в ставках на спорт Разные виды ДСП для вашего ремонта, строительства и не только

Публикации