Єрархи УПЦ МП вшанували пам’ять героїв Чорнобиля

16.12.2019 4:38 45

Єрархи УПЦ МП вшанували пам’ять героїв Чорнобиля

У Києві на меморіальному кургані «Героям Чорнобиля», розташованому на території храмового комплексу Архістратига Божого Михаїла Предстоятель УПЦ МП Онуфрій 14 грудня покладанням квітів вшанував пам’ять ліквідаторів аварії на Чорнобильській АЕС.

Про це повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ МП.

Предстоятеля Української Православної Церкви супроводжували Керуючий справами УПЦ МП митрополит Бориспільський і Броварський Антоній та єпископ Баришівський Віктор, вікарій Київської митрополії.

Єрархи поклали квіти до пам’ятного знаку «Воїнам Чорнобиля» та меморіального кургану «Героям Чорнобиля» та помолилися за упокій учасників ліквідації наслідків аварії на ЧАЕС.

Цього дня у церемонії вшанування пам’яті воїнів та героїв Чорнобиля взяли участь представники державної влади, ліквідатори аварії на ЧАЕС, родичі загиблих героїв.

День вшанування учасників ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС встановлено в Україні Указом Президента від 10 листопада 2006 року, у пам’ять про завершення 14 грудня 1986 року будівництва саркофагу над зруйнованим четвертим енергоблоком ЧАЕС.

Ссылка на первоисточник: https://risu.org.ua/ua/index/all_news/community/religion_and_society/78186/

Следующая новость
Предыдущая новость

Удобная и надежная тепловая пушка Священики УПЦ відвідали полонених українських військових Где лучше купить спецобувь Комфорт і затишок – і опалення, і кондиціонер Суши, ролы и сеты с доставкой на дом в Харькове

Публикации