Єрархи ПЦУ подякували Архиєпископу Афінському і всієї Еллади за визнання Української Церкви

31.10.2019 1:23 0

Єрархи ПЦУ подякували Архиєпископу Афінському і всієї Еллади за визнання Української Церкви

Синод ПЦУ, який 29 жовтня відбувся у Києві, висловив вдячність Главі Священного Синоду Церкви Греції Архиєпископу Афінському і всієї Еллади Єроніму ІІ та братам-архиєреям, які 12 жовтня на засіданні Собору єрархів підтримали рішення Вселенського Патріархату щодо автокефалії Православної Церкви України.

Про це повідомляє офіційний сайт ПЦУ.

Учасники Синоду ПЦУ зазначили, що між Українською Православною Церквою (Православною Церквою України) та Елладською Православною Церквою (Церквою Греції) встановлене повне церковне спілкування, як між Автокефальними Православними Церквами-Сестрами.

Нагадаємо, 12 жовтня на позачерговій сесії Собору єрархів Церкви Греції офіційно підтвердила законність дій Вселенського Патріарха Варфоломія щодо надання автокефалії Православній Церкві України.

19 жовтня ім‘я Митрополита Епіфанія було вперше згадано під час Великого входу на Літургії у Салоніках, де співслужили Вселенський Патріарх Варфоломій та Архиєпископ Афінський і всієї Еллади Єронім.

21 жовтня Архиєпископ Афінський і всієї Еллади Єронім ІІ надіслав на ім’я Митрополита Київського і всієї України Епіфанія, лист (№4751 від 21.10.2019 р.), в якому засвідчив встановлення повного церковного спілкування з Православною Церквою України.

Ссылка на первоисточник: https://risu.org.ua/ua/index/all_news/confessional/orthodox_relations/77610/

Следующая новость
Предыдущая новость

Адвентисты собрали около 2000 человек на всеукраинский слет следопытов Выбираем зимние ботинки: как выбрать правильно? Plitka.ua каталог керамической плитки Где купить бутсы в Киеве? Волонтери передали Святогірській лаврі 10 тон гуманітарної допомоги для переселенців

Публикации