Єпископ УПЦ КП похрестив дітей з дитбудинків, попри протест митрополита УПЦ (МП)

28.11.2018 0:11 9

Єпископ УПЦ КП похрестив дітей з дитбудинків, попри протест митрополита УПЦ (МП)

Таїнство хрещення звершив єпископ Запорізький і Мелітопольський Фотій, ієрарх УПЦ КП. Владиці при звершенні хрещення співслужили настоятель Свято-Покровського храму ієрей Віктор Ткач, секретар Запорізької єпархії протоієрей Василь Пасічник та настоятель Свято-Миколаївського храму м. Запоріжжя ієрей Діонісій Кравчук.
Таїнство прийняли винятково ті діти, які виявили на це бажання. В цей день одночасно було охрещенно вісім дітей-вихованців дитячих будинків Запоріжжя.
У проповіді єпископ Фотій привітав усіх охрестившихся з прийняттям таїнств хрещення і миропомазання та пояснив, що в таїнстві хрещення прощаються всі скоєні до того гріхи, а охрещувана людина дає обіцянку жити надалі за заповідями Божими. Владика Фотій особливо попросив дітей бути слухняними, додержуватись заповідей Божих та мати любов до своїх друзів та ближніх. Для того, щоб нове покоління ще міцніше утверджувалось у вірі, архієрей подарував кожній новоохрещеній дитині молитовник та ікону ангела-охоронця.
Захід відбувся за підтримки Департаменту культури, туризму, національностей та релігій Запорізької обласної державної адміністрації та за сприяння ГО «Центр «Світ Очима Дітей» та ГО «Запорізька обласна федерація танців народів Кавказу» в рамках Міжнародного фестивалю мистецтв «Дивосвіт».
Саме проти хрещення дітей єпископом УПЦ КП днями активно виступав Запорізький митрополит Луки (Коваленко), ієрарх УПЦ (МП).

Источник

Следующая новость
Предыдущая новость

Лучшие наручные часы Всегда говори «Да» Перевозка грузов в самые короткие сроки Сайт о неопознанном и неизведанном Где и как можно быстро получить медицинскую справку 026/у?

Публикации