Єпископ УПЦ КП опікуватиметься цвинтарем періоду Кримської війни

13.02.2018 21:25 3

Єпископ УПЦ КП опікуватиметься цвинтарем періоду Кримської війни

Керуючий Херсонською єпархією УПЦ Київського Патріархату, архиєпископ Сімферопольський і Кримський Климент (Кущ) 7 лютого зустрівся з головою Бериславської районної державної адміністрації Олександром Гомоном.

Як повідомляє "Релігія в Україні" з посиланням на сайт УПЦ КП архиєпископ Климент погодився взяти під свою опіку бериславський військовий цвинтар Кримської війни.

Під час Кримської війни (1853–1856) через місто рухалися війська, проходив транспорт зі зброєю та продовольством; сюди евакуювали поранених та хворих захисників Севастополя. Спеціальних госпіталів у Бериславі не було, поранених розміщували в приватних будинках. Через незадовільне медичне обслуговування багато людей вмирало. І по сьогодні стоїть на бериславському цвинтарі хрест в пам’ять померлих і похованих тут воїнів. Братська могила полеглих під час Кримської війни з меморіальною каплицею знаходиться на виїзді з міста в сторону Великої Олександрівки.

У братській могилі на військовому кладовищі знайшли останній притулок 532 солдатів, моряків та козаків. До наших днів збереглися два кам’яні хрести та каплиця, зведена у романському стилі у пам’ять захисників Севастополя.

Ссылка на первоисточник: https://risu.org.ua/ua/index/all_news/community/religion_and_society/70075/

Следующая новость
Предыдущая новость

Близкий к РПЦ телеканал продолжает культивировать украинофобию Качественные итальянские межкомнатные двери На берегу Киевского водохранилища пройдет христианский палаточный лагерь Стильная одежда Неймара Оптимальный вариант доставки из Китая- железнодорожные перевозки

Публикации