Єпископ УПЦ КП відкрив XXIV-й Міжнародний гуцульський фестиваль

15.08.2017 15:28 6

Єпископ УПЦ КП відкрив XXIV-й Міжнародний гуцульський фестиваль

Відкриттю фестивалю передувала святкова хода від храму Покрови Пресвятої Богородиці УПЦ КП села Королівка до стадіону «Колос», де й проходили всі головні дійства. Також перед початком урочистого заходу було встановлено черговий рекорд Коломийщини – «Масове виконання «Гуцулки» в музиці і танці.
Далі для благословення заходу організаторами було запрошено керуючого Коломийською єпархією УПЦ КП єпископа Коломийського і Косівського Юліана, який привітав присутніх із цією визначною культурною подією та побажав успішного проведення заходу.
Також фестиваль відкрили голова Коломийської районної державної адміністрації Любомир Глушков та голова Коломийської районної ради Роман Дячук.

Єпископ УПЦ КП відкрив XXIV-й Міжнародний гуцульський фестиваль

Опісля слово мали голова Громадської організації «Всеукраїнське товариство «Гуцульщина» Дмитро Стефлюк, голова Івано-Франківської обласної ради Олександр Сич, заступник голови Івано-Франківської обласної державної адміністрації Ігор Пасічняк.
Далі гості мистецького заходу мали можливість слухати творчі колективи на музично-фольклорних подвір’ях.
В наступні дні фестиваль продовжився конкурсними програмами, які проходили в Коломийському міському палаці культури «Народний дім» – «Пісенний і естрадний жанр», на сцені в студентському сквері міста Коломия – «Музичний жанр», в Коломийському обласному українському драматичному театрі ім. І. Озаркевича – «Театральне мистецтво», в мистецькому центрі «Світовид» м. Коломия – «Кіно-фото мистецтво» та на головній сцені в селі Королівка – «Фольклорний жанр і хореографічне мистецтво» та «Гуцульське декоративно-ужиткове та образотворче мистецтво».
Наступний Фестиваль відбудеться у 2018 році, в місті Яремча.

Источник

Следующая новость
Предыдущая новость

Оригинальные изделия Adidas Где взять справку от гинеколога? Красивую посуду - в каждый дом Лечение наркомании - что это такое? Полиграфические услуги в Алматы – быстро, качественно, недорого

Публикации