Єпископ УПЦ КП бере під опіку військовий цвинтар Кримської війни

12.02.2018 15:06 12

Єпископ УПЦ КП бере під опіку військовий цвинтар Кримської війни

Обговорювалося багато питань щодо поглиблення співпраці світської влади та Церкви. Владика висловив бажання особисто брати участь у заходах, спрямованих на побудову громадянського суспільства та духовно-патріотичне виховання. Відтепер в ході заходів в с. Республіканець на Кам'янській Січі буде передбачено служіння літургії. Оскільки, керуючи Херсонською єпархією, архієпископ Климент не полишає служіння в Криму, то він вирішив взяти під свою опіку бериславський військовий цвинтар Кримської війни.
Під час Кримської війни (1853–1856) через місто рухалися війська, проходив транспорт зі зброєю та продовольством; сюди евакуювали поранених та хворих захисників Севастополя. Спеціальних госпіталів у Бериславі не було, поранених розміщували в приватних будинках. Через незадовільне медичне обслуговування багато людей вмирало. І по сьогодні стоїть на бериславському цвинтарі хрест в пам’ять померлих і похованих тут воїнів. Братська могила полеглих під час Кримської війни з меморіальною каплицею знаходиться на виїзді з міста в сторону Великої Олександрівки.
У братській могилі на військовому кладовищі знайшли останній притулок 532 солдатів, моряків та козаків. До наших днів збереглися два кам’яні хрести та каплиця, зведена у романському стилі у пам’ять захисників Севастополя.

Источник

Следующая новость
Предыдущая новость

Священики УПЦ спільно з волонтерами забезпечили п’ять підрозділів ЗСУ ліками Домашние животные - большая ответственность Зимняя женская обувь для вашего комфорта Увлекательные азартные игры 777 бесплатно Горизонтальные и вертикальные жалюзи – быстрое изготовление и монтаж в Одессе

Публикации