Єпископ УГКЦ взяв участь у навчально-методичних зборах Національної гвардії України

28.02.2018 17:07 0

Єпископ УГКЦ взяв участь у навчально-методичних зборах Національної гвардії України

Навчально-методичний збір присвячено підбиттю підсумків запровадження реформи капеланської служби Національної гвардії (за перший рік роботи), обговоренню завдання та перспективи розвитку духовенства в Нацгвардії. Відкрив зібрання командувач Національної гвардії України генерал-полковник Юрій Аллеров. Участь у заході також взяли представники капеланських служб Збройних сил Канади та Латвії і капелани тих конфесій, що офіційно працевлаштовані в НГУ.
«Наше спільне завдання – це є служіння Богові в особі нашого ближнього. Це унікальна формула, яку нам Господь дає, щоб зрозуміти і відчути Його в нашому житті й нашому служінні» , – звернувся до присутніх владика Михайло (Колтун).
«Перед нами ще майбутнє. Ми ще не зробили всього, що мали зробити, – зауважив о. Любомир Яворський. – Ми хочемо вийти на рівень світового досвіду капеланства, де капеланство базується на основному законі, який дає більше прав і можливостей у реалізації цього капеланського служіння».
Службу військового духовенства в Національній гвардії України запровадили в лютому 2017 року. На сьогодні офіційно в штаті Нацгвардії працюють 8 капеланів від Української Греко-Католицької Церкви.

Источник

Следующая новость
Предыдущая новость

Ставки на киберспорт – спортивное событие, которое стоит вашего внимания «Эстерсунд»: Восстание скромного шведского клуба из Зимнего города Мрамор с рисунком в дизайне интерьера Качественные сертифицированные чехлы для телефонов Политики и духовенство УПЦ пришли к выводу: «Продолжение насильственного втягивания Украины в европейское сообщество является преступлением»

Публикации