Єпископ УАПЦ видав у Херсоні книгу "Україно, молюся за тебе. Антологія патріотичної молитви"

22.11.2018 9:59 18

Єпископ УАПЦ видав у Херсоні книгу

Під час презентації владика Борис звернувся до присутніх: "Щиро дякую ректорату університету в особі проректора п. Лозинського М.В., представникам економічного факультету та рідної кафедри менеджменту, рідному Старопігійному Братству, ректору Семінарії УАПЦ митр. прот. Василю Луцишину, викладачам та семінаристам, котрі прибули з благословення Блаженнішого Макарія, представникам інших конфесій, рідним та усім учасникам презентації антології патріотичної молитви".
У збірнику здійснена спроба систематизації молитов за Україну, народ, Церкву, мир, що містить молитви, молебні, акафісти, молитовні пісні, поетичні молитви українських та інших авторів. Пропонована антологія поєднує різних українських авторів – від святителів традиційних конфесій до небайдужих мирян, а також пропонує зразки молитов авторів поза Україною, християнських авторитетів за мир.
Антологія містить також розділ „католицькі молитви”, що сформований не з огляду на авторство, але на відображення віронавчальних відмінностей. Протестанти представлені в антології переважно у розділі пісень, натомість молитви сучасних очільників Церков подані у відповідних рубриках.
Окремо розміщені різні молитовні чини, починаючи від Могилянського періоду і до сучасних екуменічних молебнів, акафістів до улюблених українцями свят чи святих. Всіх їх також об’єднує тема любові до народу, Церкви, захисників чи спільної подяки за добродійство Бога з нагоди державних свят.
Цікавими є розділи церковних пісень та поетичних молитов, що виникли спонтанно у процесі підготовки видання і є, можливо, найменш систематизованими. Однак саме ці твори найшвидше популяризуються церковними народними хорами, що супроводжують своїм співом не тільки богослужіння, але й різноманітні фестивалі, громадські заходи, паломництва чи подорожі, а окремі авторські естрадні твори стають народними і перекочовують до храмового співу.
Видавці кажуть, що книга "Україно, молюся за тебе" має бути доступною для широкого кола читачів і відповідно запрошують меценатів та спонсорів долучитися до її розповсюдження.

Источник

Следующая новость
Предыдущая новость

В Радомышле готовится международная межконфессиональная конференция по работе с детьми-аутистами Большой выбор подарков на 40 лет Країна чудових краєвидів, тюльпанів та сирів запрошує вас на навчання Старовинну ікону підмінили у церкві на Тернопільщині Сыграйте в бесплатные игровые аппараты на сайте онлайн казино klub-Vulcan-24

Публикации