Єпископ Станіслав Широкорадюк очолить Одесько-Сімферопольську дієцезію РКЦ

02.02.2019 16:28 6

Єпископ Станіслав Широкорадюк очолить Одесько-Сімферопольську дієцезію РКЦ

Папа Франциск призначив владику Станіслава Широкорадюка єпископом-коад’ютором із спеціальними повноваженнями Одесько-Сімферопольської дієцезії, тобто правонаступником.

Про це повідомили сьогодні, 2 лютого, в Апостольській нунціатура в Україні.

Також Папа Франциск призначив єпископа Станіслава адміністратором sede vacante Харківсько-Запорізької дієцезії.

На сьогодні ординарієм Одесько-Сімферопольської дієцезії є єпископ Броніслав Бернацький, який від грудня 2018 року також очолює Конференцію єпископату РКЦ в Україні, — повідомляє CREDO.

Незабаром єпископ Броніслав досягне пенсійного віку. Після нього діє цезію очолить єпископ Станіслав Широкорадюк. Згідно з кан. 409 Кодексу Канонічного Права, «коли єпископська кафедра стане вакантною, єпископ-коад’ютор відразустає єпископом тієї дієцезії, до якої він був призначений».

Одесько-Сімферопольська дієцезія РКЦ в Україні охоплює території Одеської, Миколаївської, Херсонської і Кіровоградської областей, а також Криму. У Криму служить єпископ-помічник Яцек Пиль.

Довідка CREDO Станіслав Широкорадюк народився 23 червня 1956 року в с. Корначівці Хмельницької області. Закінчив 1973 року залізничне технічне училище. Після цього рік працював на залізниці. Три роки відслужив у радянській армії. Опісля працював на заводі у Полонному (Україна) та в Ризі (Латвія). 1979 року вступив до Ризької вищої духовної семінарії, а 1981 — таємно до Ордену Менших Братів. 1984 року був у Ризі висвячений на священика. Повернувшись в Україну, був настоятелем парафій у Полонному та Славуті. Керував будівництвом і відновленням понад 16 храмів в Україні.

6 січня 1995 року Святіший Отець Йоан Павло ІІ висвятив його на єпископа та призначив єпископом-помічником Києво-Житомирської дієцезії. На Конференції єпископів РКЦ у травні 1995 року єпископ Станіслав Широкорадюк був призначений відповідальним за «Карітас-Спес» в Україні. З 2009 до 2016 року був Головою Комісії релігійної місії «Карітас-Спес». З 2012 до 2014 року єпископ Станіслав був Апостольським адміністратором вакантного осідку ad nutum Sanctae Sedis (до рішення Апостольської Столиці) Луцької дієцезії. Від квітня 2014 року — ординарій Харківсько-Запорізької дієцезії Римо-Католицької Церкви в Україні, до якої належать також окуповані території Донецької та Луганської областей.

Єпископ Станіслав брав участь у молитвах на Майдані під час Революції Гідності в 2013-2014 рр. у Києві. У Харкові служить сім’ям українських воїнів, які захищають Україну, а також переселенцям. Багато уваги приділяє соціальному служінню: сиротам, самотнім матерям, для яких відкрив декілька будинків, літнім людям. Єпископ провадить активне життя, займається спортом, щороку бере участь у паломництві до Бердичева.

Ссылка на первоисточник: https://risu.org.ua/ua/index/all_news/catholics/rcc_in_ukraine/74567/

Следующая новость
Предыдущая новость

Поисковое продвижение интернет магазинов В последний путь с достоинством Играйте в слоты без регистрации Лучшие фильмы ужасов на DIVAN.TV Что подарить иностранцу из сувениров?

Публикации