Єпископ-реформат очолив Всеукраїнську Раду Церков

24.01.2018 21:27 9

Єпископ-реформат очолив Всеукраїнську Раду Церков

У Всеукраїнській Раді Церков і релігійних організацій (ВРЦіРО) відбулася ротація головуючого. Новим головуючим на наступний піврічний період став єпископ Олександр Зан-Фабіан, глава Консисторії Закарпатської Реформатської Церкви, повідомляє ІРС.

Представник Духовного управління мусульман України завершив свою каденцію головування.
Всеукраїнська Рада Церков і релігійних організацій була утворена у грудні 1996 року як міжконфесійна інституція. Її метою є об'єднання зусиль конфесій у справі духовного відродження України і координації міжцерковного діалогу як в Україні, так і за її межами, а також участь у розробці проектів нормативних актів з питань державно-конфесійних відносин та здійснення комплексних заходів доброчинного характеру. На сьогодні до складу ВРЦіРО входять 16 церков і релігійних організацій та 1 міжцерковна організація, серед яких православні, греко- і римсько-католицькі, протестантські та євангельські церкви, а також юдейське та мусульманське релігійні об'єднання. У підсумку ВРЦіРО представляє більше ніж 90 % усіх релігійних організацій України.
Варто також зауважити, що з початком 2018 року ротація головуючого відбулася також у Раді Євангельських Протестантських Церков України, яка об’єднує біля 10 тисяч церковних громад протестантського спрямування. Новим головуючим у РЄПЦУ на річний період став Василь Райчинець, старший єпископ Української вільної Церкви християн євангельської віри.

Ссылка на первоисточник: https://risu.org.ua/ua/index/all_news/confessional/auccro/69821/

Следующая новость
Предыдущая новость

Триммер для бороды УГКЦ організувала курс реабілітації для медиків Харківського військового госпіталю Купить надежные стальные двери Перевозка умерших по Украине Как быстро одолжить деньги на карту?

Публикации