Єпископ ПЦУ публічно підтримав кандидата у нардепи

18.07.2019 6:31 0

Єпископ ПЦУ публічно підтримав кандидата у нардепи

12 липня у Городенці на стадіоні «Колос» відбувся футбольний фестиваль «Покуття футбол фест». Під час святкування виступили кандидат у народні депутати Андрій Іванчук та єпископ Коломийський і Косівський ПЦУ Юліан (Гатала), який публічно підтримав кандидата. Про це повідомляє Галицький кореспондент з посиланням на ОПОРУ.

Під час фестивалю ведучий запросив на сцену «засновника, ініціатора благодійного фонду «Покуття», кандидата до Верховної Ради Андрія Івановича Іванчука». Андрій Іванчук, кандидат по округу №88 (центр – Коломия) розповів про те, що збирався подарувати Городенці фонтан, але депутати міськради не дали дозвіл. А потім запросив «для благословення талантів, для благословення всіх нас єпископа Косівського і Коломийського, владику ПЦУ Юліана (Гаталу)».

Єрарх привітав усіх зі святом Петра і Павла, а також іменинників, і сказав, що сьогодні у Городенці «ми звершили Божественну Літургію, тому що у вас є храм Православної Церкви України, який посвячений у честь святих первоверховних апостолів Петра і Павла». Єпископ зазначив, що це честь для нього стояти на одній сцені разом із юними футболістами, яких Андрій Іванчук хоче нагородити.

«Андрій Володимирович, підійдіть сюди. Щиро дякую вам, що ви захопили сьогодні і багато років підтримуєте різні види людської життєдіяльності. Я дуже дякую, що ви підтримуєте спорт, підтримуєте освіту, я дуже дякую, що ви розвиваєте творчість, що ви сьогодні даєте нам натхнення і впевненість, що Україна, особливо наш край, має перспективу. Сьогодні дуже багато людей покидає свою рідну Батьківщину… Я вам дуже дякую, що ви сьогодні даєте надію, що в перспективі ті, що покинули, можуть повернутися, що ті, які сьогодні не знаходять себе тут, можуть залишитися і реалізувати себе повноцінно на своїй рідній землі, у своїй рідній домівці», – сказав владика Юліан (Гатала).

«Я сьогодні не проводжу жодної агітації. Я вас знаю не один рік, знаю вашу роботу і я дякую вам за це. Абсолютно щиро говорю: «Якщо ви потрапите у майбутній парламент, то переможемо ми всі. Якщо, не доведи Боже, це не станеться, це буде поразка нас усіх. Я думаю, що ви це зрозуміли, дорогі браття і сестри. Повірте щиро мені, ця людина робить і буде робити максимально для нашого краю, для наших людей і для наших дітей. Це наше майбутнє», – наголосив єрарх.

Як зауважує Богдан Морикіт, координатор спостереження Громадянської мережі ОПОРА за виборами на Івано-Франківщині, слова священнослужителя мають агітаційне забарвлення.

«У зв’язку з цим необхідно нагадати про частину 8 статті 5 Закону України «Про свободу совісті та релігійні організації», яка визначає, що релігійні організації не беруть участі у діяльності політичних партій і не надають політичним партіям фінансової підтримки, не висувають кандидатів до органів державної влади, не ведуть агітації або фінансування виборчих кампаній кандидатів до цих органів», – каже Богдан Морикіт.

Він також додав, що у цій ситуації потрібно поставити питання, чи представляв єпископ Юліан (Гатала) єпархію, чи це була його приватна думка. Адже згаданим законом гарантується право священнослужителів на участь у політичному житті нарівні з усіма громадянами.

Ссылка на первоисточник: https://risu.org.ua/ua/index/all_news/community/religion_and_policy/76529/

Следующая новость
Предыдущая новость

Торговое оборудование В игровые автоматы играть бесплатно Как выглядит венецианский карнавал Красивые и качественные ножи от бренда Arcos На Косівщині покійників до церкви переправляють канатною дорогою

Публикации