Єпископи УПЦ (МП) заявили, чому не підуть під Константинополь

26.06.2018 14:44 3

Єпископи УПЦ (МП) заявили, чому не підуть під Константинополь

25 червня 2018 року в Києво-Печерській Лаврі відбулася нарада архиєреїв Української Православної Церкви під головуванням Предстоятеля Митрополита Онуфрія. Основний меседж заяви: наявний канонічний статус є цілком достатній для того, щоб Українська Православна Церква плідно звершувала свою місію серед народу України, а спроба змінити цей статус лише поглибить розкол та призведе до втрати УПЦ (МП) частини прав. Заяву підписали 70 єпископів УПЦ (МП).

У заяві йдеться про те, що архиєреї заслухали повідомлення Блаженнішого Митрополита Онуфрія та постійних членів Священного Синоду Української Православної Церкви про зустріч делегації УПЦ з Патріархом Варфоломієм та членами Синоду Вселенського Патріархату.

«Константинопольський Патріархат спростував інформацію про те, що канонічний механізм подолання розколу в Українському Православ’ї вже нібито остаточно узгоджений, а текст Томосу про автокефалію Української Церкви складений. Не підтвердилося і те, що однобічне надання Українській Церкві автокефалії має відбутися найближчим часом або в якісь визначені терміни. Натомість, архієреї Константинопольського Патріархату засвідчили готовність своєї Церкви долучитися до процесу подолання українського церковного розколу у консультації з братніми Помісними Православними Церквами. Для цього найближчим часом делегація Константинопольського Патріархату зустрінеться з представниками Руської Православної Церкв», - йдеться у заяві.

Єпископи, які взяли участь у нараді, висловили занепокоєння щодо можливості створення в Україні паралельних церковних юрисдикцій: «Архиєреї зазначили, що такий розвиток подій не подолає, а поглибить церковний розкол. У разі ж перетворення Української Православної Церкви в структуру Константинопольського Патріархату, наша Церква втратить значну частину прав, якими вона наділена за останні десятиліття».

У зв’язку з цим, єпископи Української Православної Церкви — учасники архиєрейської наради 25 червня 2018 року в Києво-Печерській Лаврі одноголосно ухвалили спільну заяву про таке:

«Наявний канонічний статус є цілком достатній для того, щоб Українська Православна Церква плідно звершувала свою місію серед народу України. Спроби змінити цей статус призведуть лише до обмеження прав і свобод, якими наділена наша Церква, маючи права широкої автономії. До того ж, ці спроби не вилікують, а лише поглиблять розкол як в Українському Православ’ї, так і в українському суспільстві загалом».

Ссылка на первоисточник: https://risu.org.ua/ua/index/all_news/orthodox/uoc/71620/

Следующая новость
Предыдущая новость

Как играть в виртуальном казино Кинг Як домогтися взаєморозуміння і ефективно вирішувати чоловічі проблеми Зачем соблюдать пост и почему вообще следует поститься? Быстрая доставка покупок из США Дизельная тепловая пушка Vitals DHС-501

Публикации