Єпископи УПЦ КП відспівують загиблих бійців АТО/ООС

29.08.2018 13:24 6

Єпископи УПЦ КП відспівують загиблих бійців АТО/ООС

Відспівування бійця Василя Крищука відбулося у храмі Віри, Надії, Любові і матері їхньої Софії м. Володимир-Волинського.
Під час чину похорону єпископу Матфею співслужили секретар єпархіального управління прот. Юрій Зінчук, заступник секретаря, голова відділу капеланського служіння прот. Ігор Бігун, настоятель храму прот. Євген Рябець та районні благочинні.
У проповіді єпископ Матфей сказав: «Україна втрачає найкращих, найнадійніших, найбезстрашніших. Саме таким був Василь Крищук. Він відслужив, міг залишитися вдома. Він мав для кого залишитися. Присвятити себе сім’ї – це теж жертва. Але він вибрав більшу жертву – служіння Батьківщині. До останнього подиху. І віддав життя за Україну. Будемо молитися, щоб пам’ять про нього не вмирала».
Далі відбулася громадська панахида та прощання на місцевій площі Героїв. Перед присутніми виступили зі словами співчуття, скорботи і подяки міський голова Петро Саганюк, військові побратими. Приїхав до Володимира-Волинського депутат Олег Тягнибок, оскільки Василь Крищук був членом політичної партії «Свобода».
Василь Крищук брав участь у Революції гідності , був бійцем батальйону «Січ», служив у 3-му механізованому батальйоні 14-ї ОМБр.
Загинув від кулі ворожого снайпера. Похований на міському кладовищі Володимир-Волинського.
26 серпня у Луцьку попрощались із загиблим на фронті бійцем, командиром роти 128-ї окремої гірсько-штурмової бригади Георгієм Ольховським. Чин похорону загиблого захисника України очолив митрополит Луцький і Волинський Михаїл, ієрарх УПЦ КП, у кафедральному соборі Святої Трійці. З ним служили духовенство храму, капелан протоієрей Олександр Вронський.

Єпископи УПЦ КП відспівують загиблих бійців АТО/ООС

У проповіді архієрей зазначив, що цей військовослужбовець нагадує про достойне життя, адже віддав своє життя заради ближніх. «Він – герой нашої незалежності», – наголосив архіпастир. На завершення владика побажав, аби Господь допоміг близьким загиблого вгамувати біль, який оселився у їх серцях.
Після молитви в соборі відбулася громадська панахида на Театральному майдані міста. Домовину з тілом воїна процесія провела проспектом Волі до храму Холмської ікони Богоматері, звідки всі поїхали на міський цвинтар, що поблизу с. Гаразджа.
Нагадаємо, зустріли тіло бійця 24 серпня на головній площі міста, де військові капелани відслужили панахиду. Після молитви до присутніх звернувся головний військовий капелан єпархії УПЦ КП протоієрей Михайло Бучак. «Сьогодні Бог показав: Він пам'ятає, що іде війна і гинуть воїни. За 15 хвилин, поки привезли тіло, небо заплакало, зустрічаючи героя, який залишив Крим і приїхав сюди, захищати Україну материкову і свій рідний Крим. Він поліг, щоб ми могли святкувати День Незалежності. Сьогодні привезли героя, і Бог дав так, щоб його привезли саме в День Незалежності, за яку він поліг», – зазначив о. Михайло.
Георгій Ольховський родом із Сімферополя. Проживав у Луцьку. Боєць ніс службу командира роти в 15-му окремому гірсько-піхотному Севастопольському батальйоні у складі 128-ї окремої гірсько-піхотної бригади.
23 серпня загинув від кулі снайпера.
У ці ж дні в Одесі, Полтаві та Чернівцях єпископи УПЦ КП вшанували пам'ять загиблих правоохоронців.

Источник

Следующая новость
Предыдущая новость

Выбор и покупка 4G модема Де відпочивати на Закарпатті? Признаки ВСД и методы правильного определения болезни Суши, ролы и сеты с доставкой на дом в Харькове Что нужно для правильного выбора казино?

Публикации