Єпископи УПЦ вважають, що зміна її канонічного статусу призведе до "обмеження прав і свобод"

31.07.2018 15:13 3

Єпископи УПЦ вважають, що зміна її канонічного статусу призведе до

У зверненні нагадується, що одним з наслідків Хрещення Русі "стало укріплення єдності давньоруського суспільства, єдності між племенами, які входили до складу Київської держави", а "основою цієї єдності стала Київська Митрополія, законною і повноправною наступницею якої є Українська Православна Церква", тобто УПЦ (МП), яка сьогодні "постала перед багатьма викликами", а саме: "суперечками щодо можливості надання Томосу про автокефалію" та "намаганнями зовнішніх сил перетворити Церкву на складову геополітики, ідеології та державної безпеки".
З огляду на це у зверненні підкреслюється: "Ми підтверджуємо, що наявний канонічний статус нашої Церкви на теперішній час є цілком достатнім для того, щоб вона плідно звершувала свою місію серед свого народу. Спроби змінити цей статус призведуть лише до обмеження прав і свобод, якими наділена наша Церква, маючи права широкої автономії. До того ж, ці спроби не вилікують, а лише поглиблять розкол як в Українському Православ’ї, так і в українському суспільстві. Це стосується і можливого створення в Україні паралельної церковної юрисдикції".
При цьому не інформується, на якому заході єпископат ухвалював таке звернення. Також не пояснюється, чому при підвищенні канонічного статусу УПЦ (МП) до рівня автокефального відбудеться "обмеження прав і свобод" цієї конфесії.
Нагадаємо, що раніше в УПЦ (МП) повідомили про нараду архієреїв цієї конфесії, на якій була ухвалена заява з підтвердженням канонічного зв'язку з РПЦ та виступом проти всього, що порушує "наявний канонічний статус" УПЦ (МП). Через декілька днів з'ясувалося, що в УПЦ (МП) сфальшували архієрейські підписи під зверненням проти автокефалії.

Источник

Следующая новость
Предыдущая новость

Бездепозиты и онлайн казино с украинской пропиской рекламирует портал Playmaxima В Славянске готовится 10-я школа миссионеров-прифронтовиков Курс валюти у Львові Конструкция арочного металлодетектора Поиск разных вакансий в Одессе

Публикации