Єпископи РКЦ, УПЦ КП, УПЦ (МП) та УГКЦ об'єднуються для спільного свідчення місії Церкви

04.09.2018 13:46 24

Єпископи РКЦ, УПЦ КП, УПЦ (МП) та УГКЦ об'єднуються для спільного свідчення місії Церкви

Українська Греко-Католицька Церква активно розвивається та ефективно працює для добра вірян. Ба більше, вона старається це робити постійно, особливо в період війни на Сході. На цьому наголосили у
У своїх вітальних словах гості Синоду єпископів УГКЦ архієпископ Мечислав Мокшицький, владика Філарет (Кучеров), архієпископ Львівський і Галицький УПЦ (МП), і владика Димитрій (Рудюк), митрополит Львівський і Сокальський УПЦ КП, висловили привітання владикам нашої Церкви з початком щорічного Синоду УГКЦ та побажали протягом засідань.

Єпископи РКЦ, УПЦ КП, УПЦ (МП) та УГКЦ об'єднуються для спільного свідчення місії Церкви

«Ми зустрілися тут, аби розважити способи та шляхи сприяння і поширення Благої вісті в сучасному світі; щоб задуматися над тим, як пастирям і сіячам діяти та працювати на Божій ниві так, щоб зерна Божого Слова якнайясніше потрапляли і приносили плід в серцях людей. Ми зібралися тут, аби замислитися також над тим, як зробити Слово Боже доступнішим і зрозумілішим, як, урешті, заохочувати наших вірних до черпання з цієї глибокої криниці Божої мудрості. На початку цієї важливої зустрічі бажаю вам постійної і сталої допомоги від Святого Духа істини та благодаті», — зазначив архієпископ Мечислав Мокшицький, Львівський римо-католицький митрополит. Він також побажав, щоб «цей священний Синод приніс щедрі духовні плоди в житті всіх вірних УГКЦ та нашого суспільства».
До вітального слова приєднався владика Філарет (Кучеров), архієпископ Львівський і Галицький УПЦ (МП). «Між нашими Церквами, можливо, немає плідних стосунків, але я знаю, що в деяких єпархіях владики нашої Церкви добре спілкуються з ієрархами і священнослужителями Української Греко-Католицької Церкви. Виходячи з цього, є гарні задуми і напрацювання для свідчення місії Церкви. Добрі людські стосунки між владиками і священиками можуть стати прикладом міжконфесійного порозуміння в регіонах», — сказав владика Філарет.

Він висловив думку, що багато чого змінилося в стосунках УГКЦ та УПЦ за часи незалежності України. «За ці роки Церкви сформувалися як основні інститути довіри серед людей. Церкви змінилися протягом часу, коли на Сході України відбувається війна і ми переживаємо серйозну, велику біду для українського народу. Нам цю довіру потрібно зберегти і примножити», – підкреслив архієрей та побажав продуктивної роботи.

Єпископи РКЦ, УПЦ КП, УПЦ (МП) та УГКЦ об'єднуються для спільного свідчення місії Церкви

Владика Димитрій (Рудюк), митрополит Львівський і Сокальський УПЦ КП, зазначив: «Церква дуже вміло в епоху постмодернізму намагається не тільки впроваджувати Слово Боже, але і захищати себе. Тому постмодерна епоха, яку ми знаємо, покликана в класичному суспільстві все поділити і разом із тим зробити так, що істини як такої немає. І Церква в цьому процесі виробила свої стандарти праці з вірними. У цьому випадку УГКЦ крокує в ногу з часом, відчуває надзвичайно добре його дух». Архієрей згодом додав: «Ваша праця і праця УГКЦ покликана, щоби розпочати це релігійне провадження, зокрема в українському суспільстві».
Нагадаємо, у Львові (Брюховичах) 3 вересня 2018 року розпочав своє перше робоче засідання Синод єпископів УГКЦ під головуванням глави УГКЦ верховного архієпископа Святослава. У роботі Синоду беруть участь 42 єпископи УГКЦ з України і світу.

Источник

Следующая новость
Предыдущая новость

Большой выбор омега и рыбьего жира по выгодной цене Кузовной ремонт в Киеве: восстановление и обновление вашего автомобиля У мужчин бывает климакс? Организация похорон в Киеве недорого Бездепозитные бонусы за регистрацию в онлайн казино

Публикации