Єпископа УГКЦ обрали головою Ради у справах душпастирської опіки при Міністерстві оборони

22.12.2017 15:26 9

Єпископа УГКЦ обрали головою Ради у справах душпастирської опіки при Міністерстві оборони

У результаті голосування головою Ради у справах душпастирської опіки при Міністерстві оборони України було обрано владику Михайла (Колтуна), а секретарем – пастора Василя Хіміча, відповідального від Всеукраїнського союзу об’єднань євангельських християн-баптистів.
Голова Ради у справах душпастирської опіки при Міністерстві оборони України стає радником Міністра оборони на громадських засадах.
У своєму слові до представників різних конфесій, що входять до Ради, новообраний голова – владика Михайло (Колтун) – наголосив на важливості консолідації у спільній справі служіння українським військовим. Злагоджена діяльність є основою для продуктивної праці задля миру в Україні, підтримки українського війська та розвитку Служби військового духовенства.
Окрім того, під час зустрічі було підбито підсумки діяльності Ради у 2017 році та заплановано завдання на новий 2018 рік. Основну увагу буде приділено впровадженню закону про Службу військового капеланства. А зараз уже триває робота над організацією різдвяного концерту для військовослужбовців, учасників АТО та їхніх сімей.
Рада у справах душпастирської опіки при Міністерстві оборони України діє з 2009 року і є представницьким міжконфесійним консультативно-дорадчим органом, що діє на громадських засадах при Міністерстві оборони України. Діяльність Ради ґрунтується на засадах рівності, поважного ставлення до внутрішніх настанов і традицій усіх релігійних організацій, які офіційно діють в Україні.
Владика Михайло (Колтун) обраний головою Ради вдруге. Військовий єпископ УГКЦ уже очолював Раду у 2011 році.
Секретарем Ради п’ять років був о. Любомир Яворський, заступник керівника Департаменту військового капеланства ПК УГКЦ.

Источник

Следующая новость
Предыдущая новость

Качественные мостовые ограждения барьерного типа Современный и амбициозный ресторан Принада на Оболони Самое выгодное предложение приобретения сжиженного газа Каким должен быть профессиональный массажный стол? Что такое НетГейм?

Публикации