Єпархії УПЦ передали 5 тонн продуктів, одяг та шкільне приладдя для нужденних громадян

04.09.2018 20:54 3

Єпархії УПЦ передали 5 тонн продуктів, одяг та шкільне приладдя для нужденних громадян

22 серпня 2018 року, з благословення митрополита Запорізького і Мелітопольського Луки, було скомплектовано і завантажено понад 5 тонн продуктів харчування для нужденних, які перебувають під опікою насельників Святогірської лаври в Донецькій області.
Продукти були зібрані силами духовенства і парафіян єпархії, а організував усе та відправив гуманітарну допомогу соціальний відділ Запорізької єпархії на чолі з Іриною Марущак. Митрополит Лука особисто виділив кошти для закупівлі частини необхідних продуктів харчування і контролював процес збору та передачі гуманітарного вантажу.
Насельники Святогірської лаври, а також нужденні отримають макаронні вироби, тушонку, консерви, мед, олію та ін. Контроль і супровід вантажу здійснював запорізький священик протоієрей Костянтин Максимов.
24 серпня 2018 року на території Києво-Печерської лаври відбулась благодійна акція, метою якої є забезпечення переселенців, багатодітних та малозабезпечених сімей необхідним одягом. Акція “Одягайка” відбулась завдяки зусиллям Синодального відділу УПЦ з соціально-гуманітарних питань. У цій роботі Синодальному відділу допомагали волонтери Добровольчого руху “Добрий Киянин”.
У ході акції ті, хто потребував допомоги та звернувся у Синодальний відділ впродовж 2018 року, мали можливість вибрати собі необхідний одяг, який був для зручності відсортований волонтерами.
“У цій акції була надана допомога 47 нужденним. Це переселенці, багатодітні сім’ї та малозабезпечені пенсіонери. Одяг надавався різними благодійниками протягом 2018 року, після чого його відсортували та представили для вибору тим, хто потребує допомоги”, – розповіли організатори заходу
Синодальний відділ з соціально-гуманітарних питань проводить збір необхідних речей для нужденних регулярно та запрошує до благодійництва усіх небайдужих.
28 серпня 2018 року, у день свята Успіння Пресвятої Богородиці, з благословення митрополита Київського Онуфрія єпископ Баришівський Віктор вручив рюкзаки зі шкільним приладдям дітям з малозабезпечених сімей та родин переселенців. Благодійна акція відбулась в Успенському соборі Києво-Печерської лаври. Владика Віктор очолив молебень з нагоди початку нового навчального року. Після молитви архієрей звернувся до присутніх зі словом.
Загалом в Успенському соборі молилися близько 100 дітей. 20 першокласників отримали ранці та необхідне для навчання шкільне приладдя від Благодійного Фонду Предстоятеля Української Православної Церкви Блаженнішого Митрополита Онуфрія “Мир Вам”. Владика Віктор вручив подарунки та окропив дітей святою водою. Також діти отримали благословення предстоятеля – ікону Богородиці «Додавання розуму», яка шанується 28 серпня.
Крім того, 19 серпня у Києво-Печерській лаврі відбулась благодійна акція “Рюкзачок Милосердя – 2018”.

Источник

Следующая новость
Предыдущая новость

Где купить хорошие магниты? Кальяны Amy — европейское качество и восточный колорит Как получить разрешение на трудоустройство иностранцу Близкий к РПЦ телеканал «Царьград» начал кампанию в поддержку создания «Малороссии» Как жить без ограничений

Публикации