Єврейська громада Польщі звинуватила Путіна в маніпуляціях

03.01.2020 8:03 0

Глава Союзу єврейських громад Польщі Клара Колодзейска-Полтин і головний рабин Міхал Шудріх відреагували на заяву президента РФ Володимира Путіна про антисемітизм у Другій Речі Посполитій.

За словами Колодзейскої-Полтин і Шудріха, Путін маніпулював доповідною запискою посла Польщі в Берліні Юзефа Липського, який в 1938 році нібито схвалив ідею Адольфа Гітлера вислати європейських євреїв в Африку.

Зокрема, Путін назвав Липського «сволотою і антисемітською свинею», адже він був «повністю згоден з Гітлером в його антисемітських поглядах».

«Останнім часом президент Росії Володимир Путін зробив низку обурливих заяв про генезу Другої світової війни і ролі в цьому Польщі. Для нас, євреїв, особливо обурливе маніпулювання запискою польського посла в Берліні Юзефа Липського, яка була складена після його бесіди з Адольфом Гітлером в 1938 році «, — цитує заяву Rzeczpospolita.

Cоюз єврейських громад додав, що Польща підтримувала і частково співпрацювала з сіоністським рухом, якому Варшава таємно надавала військову підтримку.

«Тоді, коли Третій Рейх вигнав тисячі польських євреїв в 1938 році, дипломатичні служби, в тому числі, особисто посол Липський, надали підтримку. Звинувачувати його в антисемітизмі через вирвані з контексту слова абсолютно безвідповідально», — наголошується в заяві.

Нагадаємо, президент Росії Володимир Путін висловився про роль Польщі в розв’язанні Другої світової війни.

Путін заявив, що Польща брала участь у змові з Гітлером. Посла Польщі в Німеччині того часу він назвав «антисемітською свинею».

Після цього Міністерство закордонних справ Польщі викликало до себе російського посла Сергія Андрєєва. Про це інформує НВ.

Ссылка на первоисточник: https://risu.org.ua/ua/index/all_news/world_news/78382/

Следующая новость
Предыдущая новость

Быстрый и качественный ремонт кофе машины Saeco На сайте Луганского университета УПЦ висит благодарность за "огромный вклад в дело победы нашей армии над ненавистной хунтой" Вячеслав Кантор - защитник всего человечества Секрет популярности слот автоматов на просторах всемирной паутины Кофе в зернах - удовольствие в каждой чашке

Публикации