Євангельські Церкви організували у Тернополі День подяки

01.10.2019 19:03 9

Євангельські Церкви організували у Тернополі День подяки

Людмила Путькалець

Свято подяки влаштували Євангельські Церкви у Тернополі 29 вересня 2019 року. На Театральному майдані міста зібралися представники тридцяти християнських спільнот: лунали привітання, проповіді, пісні. Сцену прикрасили вишиваними рушниками, а також облаштували експозицію з овочів і фруктів.

«Дуже чекали цього дня. Адже цього року зібрали прекрасний врожай, тому для нас дуже важливо прийти, публічно подякувати Богові за все!», — каже житель Тернопільського району Іван Бойчук.

Тернополяни та гості міста прийшли на День подяки сім’ями. Окрему розважальну програму підготували для дітей. Малечу запрошували на батути, пригощали солодощами, розважали іграми. Також на майдані розмістили кілька тематичних фотозон, з дітьми фотографувалися аніматори у казкових костюмах. Всі охочі могли безкоштовно отримати дитячі Біблії чи будь-яку іншу релігійну літературу. Упродовж дня оригінальні музичні композиції виконував оркестр за участю українців й іноземців, а з великої сцени лунали пісні про вдячність.

Гості на святі

«Святкувати День подяки – це давня традиція Євангельських Церков. Традиція збереглася і в радянські часи, коли наші церкви переслідувалися. Дотепер ми маємо свої щорічні свята подяки. А в Тернополі ідея святкувати на загальноміському рівні зародилася під час відзначення 500-річчя Реформації», — розповідає голова оргкомітету Дня Подяки Олег Саган. — «Ідея Дня подяки закладена у Святому Письмі, зокрема, у книзі «Вихід» йдеться про те, що необхідно дотримуватися свята жнив первоплоду праці. Закликав дякувати Богові і цар Давид. Вдячність – це важлива риса християнина, для кожного із нас важливо бути вдячним Богові за наше життя, за спасіння, за країну. Ми вдячні за можливість уже третій рік поспіль організовувати у Тернополі День подяки. Це згуртовує усіх християн, об’єднує навколо спільних ідей та цінностей».

Початок свята

Урочисте святкування о 17.00 оголосили з шофара, єврейського ритуального музичного інструмента, який зроблений з рогу тварини. Пастори євангельських церков Тернопільщини по-черзі вітали краян з зі святом Дня подяки, звершували молитви. Звернувся до учасників свята з вітальним словом і міський голова Тернополя Сергій Надал.

Пастори євангельських церков

До концертної програми долучилися відомі християнські музичні гурти та сольні виконавці. Зокрема, декілька музичних композицій виконали Софія Яковин і Михайло Іващенко. З Івано-Франківська приїхав гурт «П’ятий океан». Лейтмотив більшості композицій – вдячність і добро.

Колишній голова Тернопільської облдержадміністрації Степан Барна подякував протестантським церквам за волонтерську діяльність і допомогу бійцям у зоні бойових дій. Завершили святкування Дня подяки у Тернополі спільною молитвою за мир в Україні та благословення українського народу.

Ссылка на первоисточник: https://risu.org.ua/ua/index/exclusive/reportage/77324/

Следующая новость
Предыдущая новость

Медичне обладнання для діагностики захворювань, реанімацій, операційних, кардіології, гінекології Высококвалифицированные стоматологические услуги в Киеве Казино Вулкан - ваши мечты сбываются Качественный пенопласт от производителя Священики УПЦ освятили місце під пам’ятник десантникам

Публикации