Японський дипломат відвідав церкви і синагогу Ужгорода

06.04.2018 11:36 3

Японський дипломат відвідав церкви і синагогу Ужгорода

Наступного дня першокурсники спеціальності «Міжнародні відносини» Вікторія Попадинець та Крістіан Штец влаштували для Кога Масаюкі екскурсію визначними архітектурними місцями Ужгорода.
Подорож розпочали з музею народної архітектури та побуту, де відвідувачі роздивилися церкву святого Михайла, шедеври народної архітектури різних етнографічних та етнічних груп Закарпаття – лемків, бойків, гуцулів, а також угорців, румунів.
У музеї-замку розповіли докладніше про історію нашого міста, про легенди цієї фортеці, продемонстрували музичні інструменти Закарпаття, виставку «Закарпаття під владою Угорщини», перші кав’ярню та готель у нашому місті, руїни церкви, в якій було укладено Ужгородську унію 1646 р.
Відтак екскурсанти рушили до кафедрального греко-католицького собору й римо-католицького костелу святого Юрія. Відвідали й колишню синагогу. Прогулялися найдовшою липовою алеєю Європи та площею Петефі. Закінчилася екскурсія на площі Народній, де триває виставка-фестиваль «Воскресни, писанко».
«Мені дуже сподобалося в музеї просто неба – я дізнався про стиль життя українців у минулому. Вразило, що дерев’яна церква була транспортована й знову побудована. Ваші вишиванки просто неймовірні… Новинкою стало те, що ми очищали наші лоби під час служби в римо-католицькому соборі, адже в храмах Японії очищуємо пальці рук. Ну і оскільки я вивчаю українську, то почути справжнє повсякденне мовлення місцевих людей було для мене теж дуже цікаво», – поділився враженнями пан Масаюкі.

Источник

Следующая новость
Предыдущая новость

Торговые полки и стеллажи, готовые модели и под заказ в Киеве Увлекательные горящие туры за границу Пластиковые двери от Фабрики Комфорта Популярные азартные игры в интернете Как научить детей английскому языку?

Публикации