Якщо УПЦ МП відмовиться змінювати назву, то сплачуватиме податки, - нардеп

31.01.2019 7:49 3

Якщо УПЦ МП відмовиться змінювати назву, то сплачуватиме податки, - нардеп

Якщо УПЦ МП відмовиться виконувати вимогу закону України і не стане вказувати у своїй назві приналежність до РПЦ, вона не отримає статусу неприбуткової організації. Тоді їй доведеться платити податки.

Про це на телеканалі Прямий заявив народний депутат України з фракції Партії "Блок Петра Порошенка" Іван Вінник.

Нардеп наголосив на тому, що УПЦ МП в Україні повинна називатися Російською Православною Церквою.

"РПЦ може працювати в Україні. Її парафії можуть існувати. Але вона має називатися Російська Православна Церква. А що стосується ВРУ, то вона прийняла зовсім зрозумілі закони щодо переходу громад, користування приміщеннями церков і щодо перереєстрації назв», - зазначив він.

«А що буде, якщо вони не перейменуються? Усе просто. Річ у тім, що Церква є неприбутковою організацією. Вона має бути зареєстрована у Мінкульті, де ведеться облік неприбуткових релігійних, церковних організацій. А якщо РПЦ, порушуючи закон України, відмовиться виконувати його вимогу щодо назви і перейменування в РПЦ, вона не отримає статусу неприбуткової організації. Російській Православній Церкві доведеться платити податки. Це найбільше, чого бояться російські церковники", – додав Іван Вінник.

Нагадаємо, 26 січня Міністерство культури опублікувало перелік церковних об'єктів, які протягом трьох місяців мають змінити свої назви. Серед них - Українська православна церква Московського патріархату.

Нагадаємо, у четвер, 20 грудня, Верховна Рада України прийняла закон №5309 про перейменування Української православної церкви Московського патріархату.

За відповідне рішення проголосувало 240 народних депутатів.Майже в повному складі проти перейменування церкви проголосувала фракція "Опозиційного блоку".

Ссылка на первоисточник: https://risu.org.ua/ua/index/all_news/state/church_state_relations/74517/

Следующая новость
Предыдущая новость

Вчимо англійську швидко та ефективно Достойная старость в специализированном пансионате Брендированные бутылки для воды и другие идеи корпоративных подарков Подтяжка лица для возвращения вашей молодости Счастливый билет

Публикации