Юдеї відзначають Йом Кіпур – день найвищого суду та спокути гріхів

09.10.2019 6:12 0

Юдеї відзначають Йом Кіпур – день найвищого суду та спокути гріхів

Сьогодні після заходу сонця в юдеїв починається Йом Кіпур. Це єдиний день у році, коли Тора настановляє людині не займатися нічим іншим, окрім аналізу власних вчинків та думок. Це день великого посту.

Йом-Кіпур розпочинається напередодні після заходу сонця – День Спокути завершує сорокаденний період духовного очищення. Першими були тридцять днів місяця Елул – час для підбиття підсумків минулого року. А потім – "десять днів покаяння" від Судного Дня – Рош-га-Шана – до Йом Кіпуру, коли затверджується вирок кожному на наступний рік.

Це найбільш серйозний та відповідальний день в житті юдея, коли, згідно з єврейською традицією, нарешті вирішується доля кожної людини на наступний рік. Вважають, що на Рош-га-Шана Бог записує кожного єврея в одну з трьох книг – книгу праведників, книгу грішників та книгу середніх, а на Йом Кіпур ставить печатку.

Напередодні Йом Кіпуру прийнято виконувати обряд капарот, під час якого беруть живу курку та крутять нею над головою. «Цього моменту людина має усвідомити, що якщо б Бог був суворий до нас, на місці цієї курки опинились б ми. Потім курку ріжуть та віддають бідним. Якщо живу курку дістати неможливо, то над головою крутять гроші, а потім віддають їх бідним», — пише сайт Єврейського культурного центру.

Ссылка на первоисточник: https://risu.org.ua/ua/index/all_news/other_confessions/judaism/77377/

Следующая новость
Предыдущая новость

Реєстраційні документи створеного на материку Духовного управління мусульман Криму відправлені на доопрацювання УПЦ КП заснувала три нові храми на Вінничині Клуб СуперСлотс для азартных игроков Как избавиться от плесени? Современная криптовалюта простым языком

Публикации