Шпиль собору Паризької Богоматері відновлять таким, яким він був до пожежі

20.07.2019 17:09 0

Шпиль собору Паризької Богоматері відновлять таким, яким він був до пожежі

Парламент Франції схвалив спірний законопроект про реконструкцію собору Паризької Богоматері (Нотр-Дам), який відкриває шлях до початку збору коштів на відновлення будівлі, що постраждала 15 квітня від масштабної пожежі.

Щоб завершити роботи до початку літньої Олімпіади 4 травня 2024 року закон передбачає можливість скасування на основі президентських і урядових декретів цілої низки існуючих законодавчих правил і обмежень, що належать до сфери будівельних і реставраційних робіт.

Окремою темою для палких дискусій став шпиль, який був спроектований у XIX столітті при реставрації середньовічної будівлі. Оскільки він не був оригінальною задумкою перших творців собору Жана де Шелья і П'єра де Монтрейя, президент Франції Еммануель Макрон наполягав, щоб при відновленні був побудований шпиль сучасного вигляду. Однак опозиція погодилася дати свої голоси за законопроект лише за умови, що буде створена точна копія зруйнованого шпилю, повідомляє DW. Тим більше що, згідно з опитуваннями громадської думки, французи хочуть, щоб собор був відновлений таким, яким він був до пожежі.

В цілому законопроект передбачає організацію і контроль за збором і використанням зібраних пожертвувань, а також координацію делікатної роботи, яка повинна бути виконана над цією коштовністю всесвітньої спадщини. За підрахунками, на реконструкцію потрібно 954 млн доларів. Про це інформує Сегодня.

Ссылка на первоисточник: https://risu.org.ua/ua/index/all_news/world_news/76568/

Следующая новость
Предыдущая новость

Именно в правильной очистке канализации кроется ключ к ее бесперебойной и постоянной работе. Готувати смачно просто і зручно Toyota Prado с новыми функциями для вашего удобства и функциональности Быстрая верификация аккаунта в Инстраграме Большой выбор качественных пластиковых окон в Запорожье

Публикации