Школі біоетики Українського католицького університету – 10 років

16.09.2019 19:53 0

Школі біоетики Українського католицького університету – 10 років

Школа біоетики Українського католицького університету відзначила 10-річчя заснування. Створена 2009 року, ця школа базується на принципах персоналістичної та християнської біоетики. Метою Школи є гуманізація медицини на основі християнських цінностей та виховання поваги та пошани до людського життя від зачаття і до природної смерті.

Програми Школи біоетики розраховані на лікарів, медичних сестер, фармацевтів, науковців, психологів. Щороку Школа біоетики залучає кращих експертів в галузі біоетики з України, Сполучених Штатів Америки, Австрії, Німеччини та Бельгії.

В рамках навчальних програм Школи викладаються наступні дисципліни: основи біоетики, вступ до основ персоналістичної антропології, порівняльна біоетика, генетика та молекулярна біологія, етичний кодекс лікаря, консультація в клінічній біоетиці, моральний кодекс християнина, здоров’я та хвороба: духовний аспект.

«Школа своїми навчаннями рятує життя, а отже змінює світ. Вартує тільки подумати, скільки людей живе завдяки Школі біоетики, і це вже велике свято», – такими словами звернувся владика Борис Ґудзяк, митрополит Філадельфійський і президент Українського католицького університету, до працівників та учасників Школи в день святкування її десятиліття. Владика висловив ідею крайньої необхідності біоетики у сучасному світі стрімкого розвитку, в якому людині все більше кортить свавільно стати «богом».

Необхідність розвитку біоетики також гостро відчувається в Україні, наголосив архиєрей. Зокрема, Україна є однією з країн світу, які лідирують у кількості вчинених абортів, у привабливості бізнесу сурогатного материнства, наша держава не знаходиться у чітко зрозумілій і безоглядно морально прийнятній ситуації з трансплантацією органів тощо. Це все виклики, на які слід давати відповідь сучасним християнам, і ті відповіді вимагають сміливості свідчення їх переконань, побудованих на розумінні гідності кожної людини.

Як повідомила РІСУ доктор біоетики, викладач кафедри богослов’я та Школи біоетики Українського католицького університету Марія Ярема, з 2009 року по 2019 рік, за десять років існування Школи, випускниками навчальних програм з біоетики стала 431 особа. Зокрема, 222 випускників завершили своє навчання на сертифікатній програмі з біоетики «На службі охорони життя» та 209 осіб стали випускниками модульної програми «Етичні цінності у фармацевтичній діяльності».

Цього року набір на сертифікатну програму з біоетики триває до 25 вересня 2019 р. Детальнішу інформацію про навчання можна знайти за посиланням.

Ссылка на первоисточник: https://risu.org.ua/ua/index/all_news/culture/theology/77161/

Следующая новость
Предыдущая новость

Необходимые жидкости для очиски двигателя Очищение и минерализация воды Переваги теплових насосів Близкий к РПЦ телеканал продолжает культивировать украинофобию УПЦ предостерегает от новой ереси — культа архимандрита Рафаила (Бараника)

Публикации