Чутки від ЗМІ та намісника Почаївської лаври про перехід об'єднаної Церкви на новий календар спростував спікер УПЦ КП

13.11.2018 3:21 0

Чутки від ЗМІ та намісника Почаївської лаври про перехід об'єднаної Церкви на новий календар спростував спікер УПЦ КП

"Засоби масової російської пропаганди без вказівки найменших доказів або посилань подають у стрічці своїх "новин" як "факт", що єдина помісна УПЦ нібито "буде використовувати новий стиль" церковного календаря. Абсолютно очевидно, що це інформаційна диверсія, яка напередодні важливих подій повинна посіяти суперечки і недовіру серед православних в Україні", – наголосив архієпископ Євстратій.
Він зауважив, що ідея переходу на новий стиль має не лише прихильників, але й численних опонентів. "Офіційно хочу повідомити, що питання переходу на новий календар не порушується і не розглядається в процесі об'єднання і в зв'язку з наданням Томосу. Кожна автокефальна церква самостійно вирішує календарне питання і жодних розпоряджень або вимог цього в Томосі, які надавалися Вселенським Патріархатом у ХХ столітті, не встановлювалося", – підкреслив Євстратій.
Із його слів, поширення інформації про нібито зміну дати святкування Різдва, яке мали б впровадити у зв'язку зі створенням єдиної автокефальної православної церкви, є лише "інформаційною провокацією з московським корінням".
Священослужитель також нагадав, що у 2017 році законом України 25 грудня було визнано святковим днем. "І всі, хто бажає святкувати в цей день згідно зі своїми переконаннями – мають можливість робити це й зараз, питання томосу та автокефалії з цим ніяк не пов'язане", – підсумував він.
Слід додати, що чутки про перехід на новий календарний стиль нещодавно пиширював вікарій Київської митрополії УПЦ (МП) митрополит Володимр (Мороз). У зверненні «з приводу загрози і "томосу"» він зазначає: «А тепер хтось хоче ввести в залежність від новостильного Патріарха і друга папи римського Варфоломія. Новий стиль з його наслідками нам православним неприємлемий. І ми задоволені тим статусом, який має наша Церква».

Нагадаємо, що за новим (новоюліанським) церковним календарем служить більшість помісних Православних Церков світу.

Фото Facebook


Источник

Следующая новость
Предыдущая новость

Качественный ремонт холодильников Правильная компания для посещения бани – как планировать отдых Печное отопление для дома или дачи Склады и ангары от ЮгАгроСоюзПром Джиу-джитсу как способ самозащиты

Публикации