Чим ближче до Томосу, тим більше російської брехні, - Тимчук про чергові фейки «скрєпоносних»

21.07.2018 17:19 0

Чим ближче до Томосу, тим більше російської брехні, - Тимчук про чергові фейки «скрєпоносних»

Координатор групи "Інформаційний спротив", народний депутат Дмитро Тимчук прогнозує збільшення кількості дезінформації з боку проросійських ЗМІ щодо питання автокефалії Української Православної Помісної Церкви.

Про це він написав на своїй сторінці в Facebook, повідомляє Укрінформ.

"Процес надання Томосу про автокефалію Української Православної Помісної Церкви, який, згідно зі встановленими процедурами, йде своєю чергою і який росіянам не зупинити, продовжує бентежити думки у Москві напередодні 1030-ої річниці хрещення Русі", - відзначив він.

За словами Тимчука, «на тлі нестримно зростаючої підтримки в українському суспільстві ідеї автокефалії та створення УППЦ, а також після останніх заяв представників Фанара (Константинопольського Патріархату - ред.), Кремль і РПЦ продовжують дискредитувати сам процес, "заспокоювати" своїх прибічників і намагатися розгонити "зраду" шляхом проведення всіляких дезінформаційних кампаній.

Він нагадав, що цього тижня Москва та її "інформаційні кілери" в Україні намагалися реанімувати фейк про "спробу підкупу Варфоломія" з українського боку, який вони раніше використали, щоб відвернути увагу від свого грандіозного провалу в Греції, коли грецька влада вислала з країни російських дипломатів за спробу підкупу як представників влади, так і священнослужителів для підтримки потрібної їм позиції. Але до нової версії фейка, як відзначив Тимчук, росіяни вирішили додати "родзинку", а саме - тезу про те, що нібито "Варфоломій образився на Київ, оскільки із зібраних 25 млн доларів йому передали тільки 15 млн".

"Але не отримавши бажаного ефекту і резонансу, у Москві вирішили йти далі. Відучора через одного з головних інформаційних провідників ідей "русского мира" в Україні - ресурс Страна.юа - "тонко" запустили і легалізували меседж, що "всупереч сподіванням української влади Патріарх Варфоломій налаштований відкласти питання автокефалії у довгий ящик або Томоса взагалі не буде". Цей меседж за російською пропагандистською класикою починають тиражувати росЗМІ та різні проросійські клони в Україні з інтерпретацією "за інформацією українських ЗМІ", а також з маніпулятивними заголовками типу "Сумні вісті із Стамбулу: з Порошенком не хоче мати справи навіть Варфоломій", - повідомив Тимчук.

Він упевнений, що і далі до дня річниці Хрещення Київської Русі "цей вал маніпуляцій та дезінформації тільки наростатиме", оскільки у Москви інших аргументів немає - стратегічно партію програно, а Фанар назад не поверне, незважаючи на тривалий шантаж і залякування з російського боку. При цьому у Константинополі все хочуть зробити відповідно до встановленої процедури і канонічно, щоб не залишити Москві навіть найменшого шансу для будь-яких маніпуляцій у майбутньому, додав нардеп.

"А поки очікуємо делегацію Константинопольського Патріархату на святкування хрещення Київської Русі з благими вістями", - додав він.

Ссылка на первоисточник: https://risu.org.ua/ua/index/all_news/community/religion_and_policy/71888/

Следующая новость
Предыдущая новость

Футбольна команда "Архангели" стала у Хмельницькому чемпіоном римо-католицької єпархії Портал для яркого и незабываемого отдыха Виды вкладок Онлайн-обучение на музыкальных инструментах Какие розетки и выключатели лучше для офиса

Публикации