Четверта на Закарпатті громада перейшла до ПЦУ, священик проти

04.02.2019 9:10 0

У суботу, 2 лютого, ще одна громада в закарпатському селищі Ясіня перейшла до Православної Церкви України. Про це на своїй сторінці у Фейсбуці повідомив єпископ Ужгородський і Закарпатський ПЦУ Варсонофій. Владика попросив молитовної підтримки, оскільки при абсолютній більшості громади св. Георгія Побідонося («за» 70, «проти» 14), «священик відмовився від переходу та разом з благочинним від Хустської єпархії ображають людей-парафіян та не хочуть покидати храм», – пише владика.

Однак уже через годину ситація змінилася. «Громада смт.Ясіня ур.Кевелів відстояла свій храм ... священики Хустської єпархії УПЦ Московського Патріархату передали ключі від церковної споруди їх законним власникам-громаді, та звільнили храм!», – написав владика Варсонофій.

В ексклюзивному коментарі РІСУ владика повідомив, що відтепер у громади буде новий настоятель: «Після того як отримаю на руки заяву від громади про включення їх у склад Закарпатської єпархії ПЦУ, виконуватиме обов'язки настоятеля протоєрей Анатолій Натолочний». Священик місцевий, його владика призначить своїм Указом.

Стосовно ж «благочинного з Хустської єпархії», отця Віталія Кеміня, який, за словами коментаторів владики у соцмережі «вже з кінця дев'яностих, наводить жах, типовий булінґ аля Московія (до бійок доходило) на весь клір та паству Ясінського куща», владика сказав, що «якщо переступлять закон, звертатимемось до правоохоронних органів».

Додамо, що 27 січня до ПЦУ перейшла третя громада УПЦ (МП) на Закарпатті – із сусідньої Покровської церкви в Ясінях. Відтак, громада храму св. Георгія Побідоносця смт.Ясіня, ур.Кевелів, стала четвертою в області, яка зробила цей крок.

В інтерв’ю журналістці РІСУ о. Володимир Лофердюк з церкви Покрови розповів, що загалом в смт. є сім громад УПЦ (МП), але їх священики не бажають переходити до ПЦУ.

Ссылка на первоисточник: https://risu.org.ua/ua/index/all_news/orthodox/ocu/74578/

Следующая новость
Предыдущая новость

Качественная и недорогая мебель для вашего дома Суд ще раз відмовив Івано-Франківській міськраді у справі з храмом УПЦ Модные часы на каждый день Гранитные памятники и изделия декора в Киеве от производителя Plitka.ua каталог керамической плитки

Публикации