Чернівецька обласна рада Церков та релігійних організацій засудила проведення «Фестивалю рівності»

18.05.2018 17:23 18

Чернівецька обласна рада Церков та релігійних організацій засудила проведення «Фестивалю рівності»

У Чернівцях міжнародна неурядова організація Amnesty International 19 травня планує проведення заходу, який вони назвали «Фестивалем рівності». Він, як зауважують організатори, пропагуватиме ідеї толерантності та рівності до різних груп населення, зокрема: етнічних меншин, національних громад, людей з інвалідністю, осіб без громадянства, внутрішньопереміщених осіб та ЛГБТ спільноти. Про це інформує власкор РІСУ Наталія Фещук.

Обласна рада Церков та релігійних написала з цього приводу відкрите звернення, в якому висловила занепокоєння намаганням впровадити антиморальні цінності.

“Релігійні організації області постійно допомагають людям з інвалідністю, внутрішнім переселенцям, особам без громадянства та іншим уразливим верствам населення, - йдеться у листі. - Справа миру та порозуміння є щоденною справою понад тисячі релігійних організацій області. Згідно із соціологічними опитуванням, майже 90% населення області належить до віросповідань, представлених у обласній Раді Церков та релігійних організацій. Вважаємо образливим та провокативним підхід, при якому інвалідів, представників національних меншин, інших потребуючих допомоги та розуміння людей, ставлять в один перелік з людьми що, згідно з християнським та релігійним світоглядом, пішли на гріх.... Ці люди потребують покаяння, а не маршів чи фестивалів. Вболіваючи за моральне і психологічне здоров’я нашого суспільства, не дозволимо провадити в нашій державі згубні соціальні експерименти на кшталт гендерної ідеології та пропаганди ЛГБТ. Ми рішуче протистоятимемо зазіханням на українську сім’ю та шлюб як союз чоловіка і жінки. Вищезазначений фестиваль ображає більшість буковинців і може призвести до агресії з боку певної радикально налаштованої частини суспільства”.

Рада Церков Чернівецької області пише, що шанує авторитет міжнародної неурядової організації Amnesty International, тому просить її схаменутися та не розпалювати в Чернівецькій області ворожнечі: «Ми молимося за мир та порозуміння у краї, але просимо поважати споконвічні переконання віруючих Чернівецької області. Ми закликаємо буковинців утриматися від будь-яких протиправних дій, поважати та виконувати чинне законодавство України. Вважаємо що насилля не прийнятне у вирішенні будь-яких світоглядних конфліктів».

Рада Церков області звертається до влади міста та області з закликом не допустити плюндрування моралі в суспільстві та ескалації ворожнечі через пропаганду ворожих для українського суспільства ідей та псевдоморальних цінностей і просить у законний спосіб не допустити проведення цього заходу. І таким чином уникнути можливого протистояння прибічників ЛГБТ та радикально налаштованої частини суспільства. «Просимо не продавати багатовікові моральні цінності за гранти та не піддаватися на вплив іноземних організацій в руйнації моралі на Буковині», - завершується звернення.

Цього відкритого листа підписали, зокрема, митрополит Чернівецький і Буковинський УПЦ КП Данило, старший пресвітер церков Євангельських християн-баптистів, єпископ української Церкви ХВЄ, єпископ Чернівецької єпархії УГКЦ Йосафат (Мощич)… Біля свого підпису владика Данило зазначив: “Не робімо нашого міста і Україну Содомом і Гоморою”.

Ссылка на первоисточник: https://risu.org.ua/ua/index/all_news/community/religion_and_society/71185/

Следующая новость
Предыдущая новость

Игровые автоматы Золотой кубок – лучшее решение для вашего старта Самые популярные приложения для взлома мобильных игр на Андроид Луцьке Хрестовоздвиженське братство відродили на Волині Каталог автоматов от казино СлотоКинг Быть уверенным в качестве – заказывать работы на «Курсовичок»

Публикации