Черниці УПЦ МП виступили проти спорудження пам’ятника воїнам АТО у Холодному Яру

13.04.2019 22:20 0

Черниці УПЦ МП виступили проти спорудження пам’ятника воїнам АТО у Холодному Яру

На Черкащині зі скандалом зводять звичний для наших часів пам’ятник полеглим бійцям на Донбасі. У серці історичного лісу Холодного Яру зведенню знака вшанування протистоїть храм Московського Патріархату, йдеться в сюжеті ТСН.

Проти патріотичного монументу виступив Мотронинський жіночий монастир. Пам’ятник пропонували встановити на межі полів і городів у найвищій точці яру, котрий уславили оспівані Тарасом Шевченком гайдамаки. "Ми на своїй землі, ми звернулися з пропозицією встановити пам’ятник. Ті, які зараз користуються землею, відмовили нам", - обурені музейники, історики, волонтери та ветерани АТО/ООС.

Ентузіасти переконують, що до останнього пропонували церковникам домовитися, однак ті проігнорували ділові зустрічі. Тоді вирішили монтувати знак без урахування думки монастиря. Поки тривають роботи, послушниці навпроти садять город і переконують, що не розуміють, чому треба ставити пам’ятник саме поруч із їхніми полями. "Добру справу взяли б та освятили. Люди гинуть за те, щоб вони спокійно тут. Я не розумію, чого вони так", - дивуються представники бійцівського корпусу, котрі допомагають зводити знак.

Настоятелька монастиря не на камеру пояснює свою позицію: мовляв, боїться за поле та город, котрі туристи можуть затоптати. "Це непорозуміння. Більше місця не знайшлося в Україні, тільки біля нашого можна. Ніхто не дозволяв цього пам`ятника ставити, але поставили – будемо вирішувати, що з цим робити", - каже черниця.

Скульптор на це розповідає, що гроші збирали самі бійці, місце схвалювали разом з ними колегіально кілька історичних та музейних установ. Ініціативу пояснюють присвятою однієї з бригад Збройних Сил України саме Холодному Яру. Поки черниці обіцяють подумати про долю незрозумілого їм пам’ятника, місцеві обіцяють придивлятися за монументом хоча б перші дні. "Це треба, щоби пам’ятали їх скрізь. У нас багато хлопців із села воювали", - кажуть жителі прилеглого населеного пункту.

Ссылка на первоисточник: https://risu.org.ua/ua/index/all_news/community/protests/75414/

Следующая новость
Предыдущая новость

Дымоходы для разных видов твердотопливных котлов Пенопласт по низким ценам в Харькове Смартфоны в СитиКом – большой выбор, доступные цены Готувати смачно просто і зручно Громкая новинка от Gucci: свитер-балаклава

Публикации