Ці заяви звучать нікчемно, - священики ПЦУ про погрози УПЦ МП позбавити їх сану

18.06.2019 10:38 0

Ці заяви звучать нікчемно, - священики ПЦУ про погрози УПЦ МП позбавити їх сану

На Вінничині священики УПЦ МП, які перейшли до ПЦУ, відреагували на публікацію їхніх імен на єпархіальному сайті Московського Патріархату та погрозу позбавити їх сану за «ухилення в розкол».

«Це чергова провокація Московського Патріархату. Як можуть представники однієї Церкви заявляти про якісь претензії до священників зовсім іншої юрисдикції, - заявив у коментарі Калинівка Сіtу настоятель Хрестовоздвиженського храму села Сальника протоєрей Георгій Дончак.

"Дивні люди, - продовжує о. Георгій. – У чому мені перед ними каятись – я перебуваю під юрисдикцією Православної Церкви України, а не Московського Патріархату".

«Ці заяви звучать нікчемно, -прокоментував ситуацію протоєрей Олег Кожушний. –Вони не мають жодної ваги ні з юридичного, ні з канонічного боку. Це якби, наприклад, директор однієї школи пригрозив звільнити з посади вчителів іншого навчального закладу.

На думку о. Олега Кожушного, каталізатором цієї заяви УПЦ МП стало юридичне переоформлення парафії у Луці- Мелешківській Вінницького району і належність її до Православної Церкви України.

Священики кажуть, що мета цієї заяви, яка немає жодної богословської ваги та канонічного підґрунтя, помста тим священнослужителям, котрі перейшли під юрисдикцію ПЦУ, а також спроба залякати інших, котрі мають намір приєднатися до Помісної Церкви, але ще у силу різних причин залишаються під юрисдикцією московського патріархату.

-Це –класична схема дій Московського Патріархату,- каже Олег Кожушний. – Коли бракує канонічних, богословських аргументів, у хід ідуть залякування, погрози, цькування.

Кілька днів тому Вінницька Єпархія УПЦ МП опублікувала імена двадцяти священнослужителів, яких звинувачує в «ухиленні в розкол» за перехід у лоно Православної Церкви України.

«Ми змушені були вдатись до такого заходу, аби спонукати священнослужителів, що відпали від церковного спілкування, до покаяння та повернення у лоно Української Православної Церкви. Наразі ми з сумом констатуємо, що досі жоден з вказаних кліриків не виявив каяття.

Виходячи з цього, ми ще раз закликаємо священнослужителів, що ухилились у розкол, до покаяння, відводячи для цього термін у два тижні. По закінченню цього часу ми будем змушені ставити питання перед Священним Синодом УПЦ про позбавлення даних кліриків священного сану», - йдеться у заяві УПЦ МП.

Ссылка на первоисточник: https://risu.org.ua/ua/index/all_news/confessional/orthodox_relations/76180/

Следующая новость
Предыдущая новость

Увлекательные азартные игры 777 бесплатно У Києві готують приз переможцю християнського Літературного конкурсу ім. Джона Буньяна Китайские бани – специфика воздействия и польза для организма Принтер зажевывает бумагу – решение проблемы Лучшие приложения на деньги в сети

Публикации