Цього року Різдво буде дуже особливим, - Порошенко

30.12.2018 18:30 6

Цього року Різдво буде дуже особливим, - Порошенко

Різдво Христове цього року буде дуже особливим для України. А Святвечір 6 січня, коли планується вручення Томоса про автокефалію Православній Церкві України, назавжди увійде в історію Української держави. Про це сказав Президент Петро Порошенко під час виступу після молебню у Свято-Успенському Храмі с. Мирне на Одещині, повідомляє Главком.

«Цього року свято Різдва буде дуже особливим. Святвечір 6 січня назавжди увійде в історію нашої держави, як увійшла і дата 15 грудня, коли була створена Автокефальна Православна Церква України», - зазначив Президент.

Голова держави нагадав, що 15 грудня, коли було проведено Об’єднавчий собор і обрано Предстоятеля нової Церкви, процес створення Єдиної Православної Церкви в Україні не був завершений, а навпаки — тільки розпочався.

«І зараз Церква потребує ще більше молитов, добра і любові. Нехай Господь почує нас і допоможе нам у розбудові нашої Церкви», - наголосив Порошенко.

Президент також подякував патріарху Філарету, який, за його словами, питання створення Церкви поставив набагато вище, ніж особисту долю.

Крім того, Порошенко висловив вдячність митрополиту Макарію, владиці Симеону та єрархам «за мудрі рішення».

Ссылка на первоисточник: https://risu.org.ua/ua/index/all_news/state/church_state_relations/74114/

Следующая новость
Предыдущая новость

«Квадродрайв» Играть на выгодных условиях в Пин Ап казино Подборка фильмов про врачей: торрент-файлы по категориям Несколько слов о продукции британского бренда Marks & Spencer Добавление отзывов в google maps

Публикации