Цього року в урочистостях Матері Божої Бердичівської взяли участь прочани з 11 країн

30.07.2018 22:26 21

Цього року в урочистостях Матері Божої Бердичівської взяли участь прочани з 11 країн

Максим Железницький

"Ріо", 23 липня 2018

Тисячі паломників з багатьох країн та міст України, а також зарубіжних країн – Польщі, Гани, Білорусі, Швейцарії, Індії, Італії, Ізраїля, Данії, Росії та США – цього року прибули до Бердичева, щоб взяти участь у Урочистостях Матері Божої Бердичівської.

До міста прибули 14 паломницьких груп з різних міст України. Найменшому паломнику, який прибув до Бердичева сам, було лише 5 місяців, а найстаршому – 78 років.

Традиційно, у перший день Урочистостей після обіду на площі Святого Йоана Павла ІІ зустрічали піші паломницькі групи. Найбільшою з них, яка налічувала понад 700 вірних, було Францисканське паломництво Шепетівка-Полонне-Бердичів. Традиційно також прибули до Бердичева паломницькі групи з Хмельницького, дві групи з Житомира, Андрушівки, Биківки, Довбишу, Богуслава. Прибули також дві велосипедні групи з Коростишева та Харкова.

Усіх паломників зустрічали єпископ, ординарій Київсько-Житомирської дієцезії Віталій Кривицький та настоятель Бердичівського Санктуарію, отець Рафаїл Мишковський.

Після прийняття усіх груп паломників відбулась Служба Божа, яку очолив єпископ Віталій Кривицький, ординарій Київсько-Житомирської дієцезії, а йому співслужили єпископ Станіслав Широкорадюк, ординарій Харківсько-Запорізької дієцезії, який також пішки йшов як паломник чотири дні до Бердичева разом з Францисканським паломництвом, єпископ Радослав Змітрович, помічник Кам’янець-Подільської дієцезії, єпископ Ян Собіло, помічник Харківсько-Запорізької дієцезії, а також понад 100 священиків. Проповідь виголосив єпископ Станіслав Широкорадюк, ординарій Харківсько-Запорізької дієцезії. По завершенню літургії відбулося розташування паломників.

З 22-ї години вечора по 6-ту годину ранку у Всеукраїнському Санктуарії Матері Божої Святого Скапулярія відбувалося нічне молитовне чування. Опівночі Службу Божу очолив єпископ Ян Собіло, помічник Харківсько-Запорізької дієцезії.
У другий день Урочистостей на площі продовжували зустрічати паломників, також відбулася молитва Розарія. Урочиста Літургія розпочалась об 11-й годині. Очолив її архієпископ Ренато Боккардо, ординарій дієцезії Сполето-Нурсія (Італія), а співслужили йому архієпископ, Митрополит Львівський Мечислав Мокшицький, єпископ Віталій Кривицький, ординарій Київсько-Житомирської дієцезії та присутні єпископи з України: єпископ Станіслав Широкорадюк, ординарій Одесько-Сімферопольської дієцезії, єпископ Віталій Скомаровський, ординарій Луцької дієцезії, Єпископ Леон Дубравський, ординарій Камянець-Подільської дієцезії, Радослав Змітрович, єпископ-помічник Камянець-Подільської дієцезії, Єдвард Кава, єпископ-помічник Львівської архідієцезії, Ян Собіло, єпископ-помічник Харківсько-Запорізької дієцезії, монсеньйор Йозеф Грек, тимчасово повірений Апостольської Нунціатури в України (представник Папи Римського Франциска) та численні священники.
Прибули також на Урочистості представники Ордену Босих Кармелітів з-за кордону: Краківську провінцію Ордену Босих Кармелітів представляв заступник провінціала отець Лукаш Касперек, а також делегат провінціала в Україні отець Юзеф Кухарчик.

Під час Літургії в особливий спосіб огортали молитвою Україну, просячи про мир і згадуючи про 1030-річницю Хрещення Русі та 20-річчя коронації Ікони. Цього року в урочистій процесії Ікону Матері Божої Бердичівської, як і минулого року, несли українські військовослужбовці.

Урочистості в Бердичеві відвідали представники державної, обласної та міської влади: Юрій Богуцький – радник Президента України, Володимир Литвин – народний депутат України, Олексій Ясюнецький – заступник Голови Житомирської обласної державної адміністрації та Василь Мазур – міський голова Бердичева.

Відвідали святкування в Бердичеві також представники дипломатичних місій та іноземних делегацій з Польщі: Надзвичайний і Повноважний Посол Республіки Польща в Україні Ян Пєкло, Генеральний Консул Республіки Польщі у Вінниці Даміан Цярцінські, Генеральний Консул Республіки Польща у Іркутську (Росія) Кшиштоф Свідерек.

На завершення Літургії до вірних звернулись Архієпископ-Митрополит Львівський Мечислав Мокшицький. Він зачитав Акт присвячення України Непорочному Серцю Пресвятої Діви Марії.

До усіх зібраних слова подяки скерував настоятель бердичівської парафії Непорочного Зачаття Пресвятої Діви Марії та хранитель Санктуарію отець Рафаїл Мишковський. Він подякував всім паломникам, які прибули до Бердичева, а також представникам влади, офіційним делегаціям, парафіянам та добродіям за допомогу в організації та проведенні Урочистостей Матері Божої Святого Скапулярія. Бізбен бірге әрбір ойын - бұл табысқа жету жолын таңдайтын бірегей приключение. Түрлі слоттардың қызықты әлеміне еніңіз, покердің адреналинін сезініңіз және рулетка айналдыруының толқуын сезініңіз. 1win kz Бұл жай ғана бәс тігу орны емес, бұл толқуды, көңіл көтеруді және өз бақытын сынау мүмкіндігін іздейтіндер үшін оазис. Бізге қосылыңыз, және біз бірге құмар ойындардың қызықты әлемінде бірегей сәттілік тарихын жасаймыз!

Отець Рафаїл запросив до слова міського голову Бердичева Василя Мазура та Надзвичайного та Повноважного Посла Республіки Польща в Україні Яна Пєкло. Звернувся також до усіх присутніх українською мовою заступник провінціала Краківської провінції Ордену Босих Кармелітів отець Лукаш Касперек.

Після закінчення Літургії всі бажаючі могли поспілкуватися та помолитися біля Ікони Матері Божої Святого Скапулярія у храмі.

ikona 2

ikona 3

ikona 4

ikona 6

ikona 7

ikona 8

ikona 9

ikona 10

Ссылка на первоисточник: https://risu.org.ua/ua/index/monitoring/kaleido_digest/72024/

Следующая новость
Предыдущая новость

Сильная личность примеры великих людей Товариство українців-католиків зі США організувало для дітей з родин учасників АТО і переселенців ІІІ благодійну школу англійської мови Изготовление мебели по индивидуальным размерам У Софії Київській відкриється виставка «Кольори православ'я. Польща» Мезотерапия лица и тела

Публикации