«Це буде найпримітніше Різдво», - Президент про вручення 6 січня Томосу

16.12.2018 18:08 3

Петро Порошенко під час сьогоднішньої прес-конференції ще раз акцентував на історичній події - утворенні 15 грудня незалежної від Московського Патріархату української автокефальної Православної Церкви, яка отримала офіційну назву – Православна Церква України.

Петро Порошенко наголосив на тому, що в Україні вперше постає Церква, освячена Вселенським Патріархом, і додав, що без Божої допомоги тут не обійшлося. А вчорашній день, за словами Президента, став «Днем восторжествування правди».

Новообраний Митрополит Київський і всієї України Епіфаній 6 січня у Стамбулі отримає Томос для Української Православної Церкви від Патріарха Варфоломія. «Це буде найпримітніше Різдво», - сказав Глава держави.

Нагадаємо, Митрополит Київський і всієї України Епіфаній під час своєї першої Літургії у цьому статусі, яка 16 грудня відбулася у Михайлівському Золотоверхому соборі, повідомив, що отримав запрошення від Патріарха Варфоломія відслужити разом з ним Архиєрейську Літургію у Стамбулі і вже там 6 січня він отримає Томос з рук Вселенського Патріарха.

Митрополит Епіфаній додав: "Томос – це той документ, який оформить нас юридично як автокефальну Українську православну Церкву. Після цього документа ми будемо формувати всі відповідні органи, які будуть керувати і брати участь в розвитку цієї Церкви", - наголосив першоєрарх.

Ссылка на первоисточник: https://risu.org.ua/ua/index/all_news/state/church_state_relations/73938/

Следующая новость
Предыдущая новость

Самое выгодное предложение приобретения сжиженного газа Купівля, продаж та оренда землі в Україні Компрессорные станции по ценам производителя Игровые автоматы X-казино Ефективність email-розсилок у сучасному маркетингу

Публикации