Церква має бути відокремлена від держави, особливо від сусідньої держави-агресора - Президент

01.06.2018 12:53 6

Церква має бути відокремлена від держави, особливо від сусідньої держави-агресора - Президент

Петро Порошенко наголошує, що Україна повинна мати свою Помісну Церкву, незалежну від Церков інших країн, особливо від церкви країни-агресора. Про це повідомляє сайт Глави держави.

«Церква має бути відділена від держави, але, в першу чергу – від сусідньої держави, країни-агресора, якій ми не маємо дати права працювати п’ятою колоною, бо це наша з вами відповідальність за Україну, яку ми любимо понад усе», - заявив Глава держави під час VII Національного молитовного сніданку, який відбувся у Києві.

Підставою для цього Петро Порошенко назвав і агресію Росії проти України.

«Єдине, що порушило наш внутрішній мир – це є російська агресія. Грубо порушуючи міжнародне право, підло анексувавши незаконно Крим, напала на Сході нашої країни», - констатував Президент.

«Кожен з нас розуміє – без Церкви немає держави. Без Церкви нема нації. І Церква абсолютно важливий атрибут суверенної, незалежної України. І саме тому ми так молимося і боремося за Церкву», - сказав Президент висловивши переконання, що рішення про надання Україні Томосу буде ухвалено.

«Шість місяців тому ніхто в цьому залі уявити не міг, що ми так близько підійдемо до Томосу - Його Всесвятість і Патріарх Константинопольський і Синод має нарешті прийняти рішення щодо надання Томосу щодо Помісної Церкви великій європейській 45-мільйонній нації – нації українців», - сказав Петро Порошенко.

«Я абсолютно переконаний, що з нами воля Божа, з нами допомога Божа. І з нашою боротьбою, з нашою спільною молитвою український народ має, він заслужив це, він заплатив за це дуже високу ціну, отримати Томос від Вселенського Патріарха і дуже відповідально створити те, чого ми були позбавлені більше трьохсот років. Триста років мріяла наша нація отримати свою Церкву і завершити створення незалежної, суверенної, фантастичної, європейської держави Україна», - додав Президент.

Ссылка на первоисточник: https://risu.org.ua/ua/index/all_news/community/religion_and_society/71328/

Следующая новость
Предыдущая новость

Вулкан игровые автоматы на деньги — только для смелых Лечебный массаж Киев левый берег Полотенца и другой текстиль для вашего бизнеса Отбор лучшего казино в 2021 году Близкий к РПЦ телеканал продолжает культивировать украинофобию

Публикации