Християни Сирії опиняться у небезпеці у разі відведення військ США, - аналітики

09.10.2019 22:19 0

Білий дім оголосив в неділю вночі, що США будуть виведені з Північної Сирії після боротьби з ІДІЛ разом з курдськими силами в цьому районі. Цей крок відбувся після розмови між президентом Трампом та президентом Ердоганом і, по суті, слугуватиме зеленим світлом для вторгнення Туреччини у Північно-Східну Сирію. Про це інформує сайт Слово про слово з посиланням на Persecution.

Звіти показують, що турки вже почали обстрілювати одне місто, яке є переважно християнським. Раніше в ньому було 5 церков, 1 монастир, 3 мечеті та населення переважно ассирійських християн. США залучені в цей регіон з часів адміністрації Обами, президент Трамп у Twitter, захищаючи своє рішення обмежити нескінченні війни заявив, що ІДІЛ зазнав поразки, і ця проблема тепер полягає в залучені регіональних сил, які включають Туреччину, Європу, Росію та інших.

Це рішення у Конгресі США назвали імпульсивним та не продуманим. Ситуація для християнських громад у регіоні, можливо, стане ще більш небезпечною. Турецькі військові вже перейшли до викорінення християнського селища (зі значним християнським населенням), яке було засуджено США, але з нинішнім виведенням присутності США з регіону християнським громадам можуть знову загрожувати депортації та переміщення.

В останні роки Туреччина розгорнула антихристиянські дії та продовжує націлювати громади та християн у межах країни шляхом посилених моніторингових та шпигунських кампаній. Зростаюче викорінення християнства в турецькій та внутрішній політиці є явним індикатором радикальних тенденцій в геополітичній сфері Туреччини й лише посилюється виведенням США, що призвело до значної противаги такій політиці.

Було б в інтересах адміністрації Трампа та уряду США взагалі підтримувати присутність у регіоні для забезпечення стабільності. Без присутності США регіон ризикує впасти в подальші смути та нестабільність. Ймовірність повернення ІДІЛ або чогось подібного також повертається до розрахунку політики.

Сенатор Ліндсі Грехем з Південної Кароліни вже подав законопроєкт для протидії крокам президента Трампа в Сирії. Він публічно заперечував кроки президента як імпульсивні майже одразу після того, як дізнався про рішення.

Попри те, що розрахунок Трампа щодо усунення присутності США з регіону може бути багатогранним, він, ймовірно, в основному керується передвиборними обіцянками припинити іноземні війни та обмежити участь США в усьому світі. Хоча це може бути й так, християни на місцях швидше за все відчують жорстокий ефект цього політичного маневру.

Ссылка на первоисточник: https://risu.org.ua/ua/index/all_news/world_news/77397/

Следующая новость
Предыдущая новость

Преимущества развивающих деревянных игрушек Ремонт выхлопных систем в Киеве Основні правила обрання матрацу для свого ліжка. Різновиді та важливі критеріі Советы для обретения счастья Известное Эльслотс казино на деньги

Публикации