Хочемо, щоб між УГКЦ і Українською Православною Церквою буди добрі стосунки, - Філарет

01.08.2018 10:53 6

Хочемо, щоб між УГКЦ і Українською Православною Церквою буди добрі стосунки, - Філарет

Про те, чи причетна УГКЦ до процесу отримання Томосу про автокефалію, відповів кореспонденту «Прямого» очільник УПЦ КП Патріарх Філарет.

«Греко-Католицька Церква – це є Католицька Церква. І вона до православних справ не має прямого відношення. Ми хочемо, щоб між Греко-Католицькою Церквою і Українською Православною Церквою були добрі стосунки. Для чого? Щоб ми разом відстоювали інтереси української держави. І не тільки Греко-Католицька, а й протестантські Церкви, Римо-Католицька Церква й інші релігії. І ми маємо такі відносини у створеній Всеукраїнській раді Церков і релігійних організацій. Але прямого відношення Греко-Католицька Церква до цього процесу не має, однак висловила свою підтримку процесу надання автокефалії. Тому, що вона зацікавлена в тому, щоб в Україні не було релігійної боротьби, щоб Україна як держава була міцною, і щоб ми були єдиними як громадяни України, щоб ми разом захищали інтереси свого народу і своєї держави».

Ссылка на первоисточник: https://risu.org.ua/ua/index/all_news/confessional/interchurch_relations/72046/

Следующая новость
Предыдущая новость

Создание и обслуживание мини АЗС Трубы и трубные комплектующие отличного качества от компании ООО «ГК Феррит» Безопасный высококачественный гемблинг Детская комната для двоих детей: фото и варианты планировки У Софії Київській відкриється виставка «Кольори православ'я. Польща»

Публикации