Харківсько-Полтавський архієпископ УАПЦ(о) відвідав військові частини в зоні АТО

12.09.2017 14:18 12

Харківсько-Полтавський архієпископ УАПЦ(о) відвідав військові частини в зоні АТО

На межі м. Сватове владику зустрічав настоятель тамтешньої Покровської парафії прот. Дмитро Романків. Під душпастирською опікою отця Дмитра перебуває низка військових частин, розташованих у Сватовому. Архієпископ Ігор і о. Дмитро Романків відвідали чотири військові частини й військову комендатуру Сватового.
Скрізь архієпископ Ігор мав бесіди про християнський вимір оборони батьківщини та суспільну місію війська. У каплиці при військовій комендатурі було відправлено молебень.
Владика Ігор і о. Дмитро Романків підійнялися на пагорб, де встановлено хрест на позначення дванадцятої стації Хресної дороги України, й помолилися перед ним за захисників України й усіх, хто постраждав від російської аґресії.
4 вересня архиєпископ Ігор відправив молебень перед скульптурою Пресвятої Богородиці, встановленої в Станиці Луганській біля військової частини. Разом із владикою молилися військовослужбовці з місцевих частин. Архієпископ звернувся до них із проповіддю.
Наступні дві зустрічі з військовослужбовцями пройшли в м. Щастя.
У каплиці на території Луганської ТЕС було відправлено молебень.
Після цього архиєпископ Ігор прибув до Новоайдарської районної державної адміністрації в селищі Новоайдар. Після зацікавленої розмови з керівниками району в районному будинку культури Новоайдару пройшла бесіда архієпископа Ігоря (професора Харківського національного університету імені В.Н.Каразіна, доктора філологічних наук) із учителями Новоайдарського району. Владика ділився своїми роздумами над суспільним потенціалом української літератури та національної історії.
На зустріч владики із вчителями, яка відбувалася 4 вересня у Палаці культури, встигли й студенти Українського католицького університету (УКУ). Вони щойно у Другій гімназії закінчили проведення з дітьми молодших класів програм проекту «Радіємо разом» і прийшли привітатися із владикою, отримати в нього благословення.
Увечері 4 вересня владика повернувся до Харкова.

Источник

Следующая новость
Предыдущая новость

Качественное медицинское и косметологическое оборудование Каталог экипировки для занятий спортом Луцьке Хрестовоздвиженське братство відродили на Волині 300-летие украинского святого отпраздновали в Беларуси Врезные замки - высокое качество и доступные цены

Публикации