Харківсько-Полтавська єпархія УАПЦ (оновлена) ухвалила план розвитку на перехідний період об'єднання з УГКЦ

29.03.2018 12:56 21

Харківсько-Полтавська єпархія УАПЦ (оновлена) ухвалила план розвитку на перехідний період об'єднання з УГКЦ

Делегати ознайомилися з презентацією стратегічного плану розвитку єпархії на перехідний період «Розвиток у діялозі», що його підготувала робоча група на чолі з о. Володимиром Червонниковим. В обговоренні плану взяв участь координатор Статегії розвитку УГКЦ до 2020 р. в Київській архієпархії УГКЦ прот. Василь Чудійович.
Проєкт плану було схвалено, він буде вміщений на єпархіяльних веб-ресурсах після доопрацювання за наслідками дискусії.
Було прийнято заяву «Назва УАПЦ (о) – знаряддя гібридної війни проти Української Церкви», в якій підкреслено, що такої церкви як «УАПЦ (оновлена)» в Україні не існує, але зареєстрована «Харківсько-Полтавська єпархія УАПЦ (оновлена)», оскільки раніше вона виокремилася від УАПЦ в автономну самокеровану структуру. Тобто паралельно існує і просто «Харківсько-Полтавська єпархія УАПЦ», без додатків у дужках, яка залишається у складі УАПЦ і не збирається об'єднуватися з УГКЦ.
Собор Харківсько-Полтавської єпархії УАПЦ (оновленої) звернувся до верховного архієпископа Святослава з проханням представляти її інтереси у Всеукраїнській Раді Церков і релігійних організацій.
Також було схвалено листа до прем’єр-міністра України Володимира Ґройсмана з приводу порушення закону «Про свободу совісті і релігійні організації» Департаментом у справах релігій і національностей Міністерства культури України. Подробиці про зміст претензій не повідомляються.
Собор підтримав проєкт стажування настоятелів парафій у кращих церковних громадах галицьких єпархій УГКЦ. Було продовжено повноваження єпархіальної ради, ревізійної комісії та єпархіяльного суду.
Завершився собор спільною відправою літургії ранішосвячених дарів.
Нагадаємо, що раніше УАПЦ відмежувалася від об’єднання УГКЦ і Харківсько-Полтавської єпархії УАПЦ (о). Станом на 2016 рік з архієпископом Ігорем (Ісіченком), за офіційними даними УАПЦ, залишалося 10 парафій (із колишніх 31), які беруть участь у процесі новітньої унії та планують перехід до УГКЦ.

Источник

Следующая новость
Предыдущая новость

Игры в клубе Азино777 для настоящих ценителей риска Неповторимые и оригинальные свадебные торты Балкон под ключ, выгоды строительства такого балкона Именно в правильной очистке канализации кроется ключ к ее бесперебойной и постоянной работе. Игровые автоматы Super Slots для начинающих и профессионалов

Публикации