Філарет: «Чекаємо від Вселенського Патріарха визнання Української православної церкви незалежною не тільки від Москви, а й від самого Константинополя»

27.11.2018 22:11 45

Філарет: «Чекаємо від Вселенського Патріарха визнання Української православної церкви незалежною не тільки від Москви, а й від самого Константинополя»

"Я хочу відзначити, що у цьому процесі боротьби за утвердження Української держави велику роль відіграє Українська православна церква Київського патріархату, так само як і інші християнські церкви, які також активно дбають про нашу рідну українську землю. І ми зараз чекаємо від Вселенського Патріарха Варфоломія визнання Української православної церкви автокефальною церквою, тобто незалежною не тільки від Москви, а й від самого Константинополя. Ми будемо незалежними від усіх центрів і отримаємо Томос, що приводить буквально у тремтіння Москву. Тому що, якщо українська церква стане визнаною автокефальною, то це значить, що Москви в Україні не буде, не буде московського духу, а буде панувати українство", - цитує Укрінформ виступ Філарета 23 листопада.
"Я бажаю, щоб ми, українці, насамперед об'єдналися, бо в єдності наша сила, і причиною всіх бід, які український народ перетерпів за тисячолітню історію, є наша роз'єднаність", - додав Філарет.
Як повідомлялось, 27-29 листопада відбудеться засідання Синоду Вселенського Патріархату, на якому планується фінальний розгляд українського питання.

Источник

Следующая новость
Предыдущая новость

Срочный и недорогой переплет диплома Передайте свою любовь сквозь время и пространство! Цветы курьером в Киеве Актуальный прайс-лист: где и как искать свежие цены на радиодетали Изготовление и установка памятников на могилу в Оренбурге Церковные иерархи обсуждают законопроект об открытии заседаний парламента молитвой "Отче наш"

Публикации